21 év után visszatért a Walkman

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A digitális Walkman...

Az illegális zenék terjedését megelőzendő a Sony felkészítette a Network Walkmant az SDMI tartalomvédelmi szabványra. A zeneipar képviselői által kidolgozott eljárás nem engedi ugyanis lejátszani azokat a digitális zenei fájlokat, amelyek nem megbízható forrásból származnak.

A Network Walkman csupán képességeiben és nevében egyezik meg a 21 évvel ezelőtt bemutatott hordozható sztereomagnóval, sem belső felépítésében, sem pedig külsejében nem mutat hasonlóságot elődjéhez.

...és 21 éves elődje

A Sony, hogy elfogadtassa és ismét a köztudatba csempéssze a Walkman nevet, teljes körű reklámkampányba kezdett, amellyel elsősorban a 14 és 24 év közötti generáció tagjait szeretné megszerezni magának. Az idegenek landolását bemutató hirdetések óriásplakátokra, valamint a fiatalok által nézett tévécsatornákra és természetesen különféle internetes oldalakra kerültek föl.

Többen úgy vélik, a Sony nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a "Walkman" névvel túlságosan egyé forrt a tenyérben elférő, tégla alakú kazettás magnó képe, nehéz lesz elfogadtatni a fiatalokkal, hogy az új termékek egészen más technológián alapulnak. Vannak olyanok, akik egyenes úgy tartják, a Walkman divatjamúlt és a fiatalok által évek óta lenézett dolog.

A Sony 1979-ben mutatta be első Walkmanját, amely nem lehetett volna akkora siker, ha a vállalat kitart eredeti elképzelése mellett és "Soundabout"-nak kereszteli az eszközt. Az elmúlt 21 év alatt a hordozható kazettás lejátszók hihetetlen sikereket értek el, a Sony becslése szerint 2000-ig közel 100 millió darabot adott el belőlük.

[origo]

Ajánló:

Korábban:

A 3Com Corporation több ezer rádiós szakembernek mutatta be Kerbango 100E internetes rádióját, amely az Egyesült Államokban ősztől lesz kapható, várhatólag 299 dolláros áron.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről