Nokia telefonokat "lefagyasztó" szöveges üzenet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A problémát észlelő Web2Wap átadta bizonyítékait a Nokiának, ám a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója még tanulmányozza azokat. A Nokia leszögezte, hogy egyelőre csupán egy észrevételről és nem tényekről van szó.

Bjorn Viksund, a Web2Wap vezetője elomdta: akkor bukkantak a problémára, amikor mobil eszközökre szánt internetes terméküket tesztelték. A cég technikusai szerint az ideiglenes működésképtelenséget egy bizonyos formátumban kódolt bizonyos SMS üzenet váltja ki. A tapasztalt problémán csak az segített, ha az akkumulátort eltávolították a készülékről, majd újra a helyére tették, és bekapcsolták a telefont.

A cégvezető úgy véli, a jelenség nem fog problémát okozni senkinek, mivel a problémát kiváltó üzenetet nem könnyű elküldeni.

A Web2Wap nem árulta el, milyen készülék esetében lépett fel a jelenség, de mivel mobil internetszolgáltatás tesztjéről volt szó, és a Nokiának jelenleg csak egy ilyen telefonja van, ezért valószínű, hogy a Nokia 7110-es lehetett a szóban forgó telefon.

A Nokia szakértője szerint hónapok óta terjengenek pletykák mobiltelefonokat fertőző vírusokról, de eddig egy állítást sem sikerült bebizonyítani.

Az F-Secure finn biztonsági cég vezetője, Mikko Hypponen azonban úgy véli, a mobil-vírusok megjelenése reális veszély. Ilyen volt például a Timofonica is, amely júniusban tűnt föl Spanyolországban, és ugyan interneten terjedt, de a világhálót a mobilhálózattal összekötő SMS átjárón keresztül véletlenszerű üzenetekkel zaklatta a mobiltulajdonosokat.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről