Online társkereső indult kutyáknak

Vágólapra másolva!
Ausztriában június elején indult az ebek párkereső honlapja, amely mögött azonban valójában az a szándék áll, hogy a kutyás emberek találjanak új barátokra, netán életre szóló partnerre négylábú barátaik révén.
Vágólapra másolva!

A Hunde Date nevű honlapon például egy Bello névre hallgató kutya bemutatja gazdáját, saját magát, és egyúttal azt is elárulja, hogy neki mi az ízlése. Szeptemberre már háromszázötvenen biztosítottak maguknak a rendszerben honlapot egy kutyatalálka létrehozása érdekében.

Martin Warbinek, a üzemeltetője szerint az új oldal azt a célt is szolgálja, hogy az ember leghűségesebb barátja társat találjon sétájához, a gazda pedig kapcsolatot létesíthessen más kutyatulajdonosokkal, esetleg egy életre társat is találjon. A kutya klasszikus "jégtörő": segítségével játszva lehet kapcsolatot teremteni kutyával nem rendelkező emberekkel is - mutatott rá Warbinek. Ezért az új honlap flörttippeket ad kétlábúaknak, és felvilágosítást kínál négylábúak egészségi állapotával, táplálkozásával és nevelésével kapcsolatos kérdésekről is.

Az elgondolás napnál világosabb: a kutyatulajdonosoknak azonnal van közös témájuk, és ha az ebek örömüket lelik egymás kölcsönös szaglálásában, úgy már meg is van az emberek között a kapcsolat szilárd alapja. Arról azonban még nem tudott tájékoztatást adni Warbinek, hogy az internetes honlap révén szövődött-e már emberi vagy/és "állati" kapcsolat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!