Segítheti a tanulást a videojáték

Vágólapra másolva!
A számítógépes játékok, ha nem viszik túlzásba, segíthetik a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek iskolai előmenetelét, s ráadásul szemtornának sem utolsók - véli egy spanyol kutató.
Vágólapra másolva!

Marisol Garcia Rubio, a Spanyol Optometriai Központ igazgatónője szerint bizonyos feltételek mellett a komputeres játékok "erősítik" a szemet, amely ezáltal terhelhetőbbé válik, s könnyebben alkalmazkodik a változó feltételekhez - olvasható a JNEWS című orosz internetes hírportálon.

A spanyol professzor szerint a komputeres játékok sokkal jobb fejlesztőeszköznek bizonyultak a gyerekek esetében, mint az egyéb, jelenleg alkalmazott módszerek.

Véleménye szerint minél idősebb egy gyerek, annál több időt tölthet a képernyő előtt. Ám mint minden egyébben, a komputeres játékok esetében is fontos a mértékletesség, hiszen a túlzásba vitt számítógépezés fejfájást, kimerültséget okoz. A kutató szerint a gyerekek legfeljebb egy órát játszhatnak, majd tízperces szünetet kell tartaniuk, s utána még harminc perc engedélyezhető számukra a képernyő előtt, amelytől legalább 30-40 centiméteres távolságot kell tartani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről