Egy perc alatt feltölthető az új akku

Vágólapra másolva!
Új típusú lítium-ion akkumulátort fejlesztett ki a Toshiba: a japán gyártó terméke akár egy perc alatt feltölthető, s várhatóan egy éven belül piacra kerülhet.
Vágólapra másolva!

Az új generációs akkumulátor speciális negatív elektródákat tartalmaz, amelyek a jelenlegi típusoknál gyorsabban képesek elnyelni a lítium-ionokat. A Toshiba által bemutatott egyik első prototípusa 600 mAh kapacitással bír, s már csupán egy percnyi töltést követően elnyeri kapacitásának 80 százalékát - számolt be a VNUnet.com.

Forrás: [origo]



A megoldás további előnye, hogy a gyártó közlése szerint az új lítium-ion akkumulátor kapacitása ezer darab kisütési és töltési folyamatot követően is mindössze 1 százalékkal csökkent. A vállalat tervei szerint az új generációs akkumulátor már 2006-ban elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, s a technológiát akár hibrid gépjárművek alternatív elektronikus energiaforrásaiban is alkalmazni lehet majd. Az újfajta akkumulátor további előnye, hogy alacsony hőmérsékleti viszonyok közt, akár mínusz 40 fokos hidegben is használni lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről