Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Könyvespolcra hasonlít az Asus új PC-je

Vágólapra másolva!
A tajvani számítógépgyártó cég mérnökei különálló elemekből összerakható számítógépet terveznek, amelynek alkatrészei drót nélkül kapcsolódnának össze, és így kapnák az áramot is.
Vágólapra másolva!

Az ASUS Londonban mutatta be modulárus PC-jének prototípusát, amelynek egy sor technológiai megoldása még kidolgozatlan - adta hírül a ZDNet. A számítógépgyártó gépének alkatrészeit külön-külön lehetne megvásárolni: akkorák lennének, mint egy CD-tok, vagy annak fele.

Az egymás mellé sorakoztatható komponenseket egy könyvespolchoz hasonló elemen lehet majd felsorakoztatni egymással párhuzamosan. A modulok drót nélkül kommunikálnak majd egymással, és az áramellátásukat is hasonló módszerrel, indukciós töltéssel biztosítják majd. Az ASUS elsősorban környezetvédelmi szempontból tervezgeti a moduláris kialakítást. A gyártástechnológiát licencelnék a beszállítóknak, akik a vásárlóktól vissza is vehetnék majd a lejárt élettartamú készülékeket.

Forrás: ASUS

Valahogy így nézne ki majd a moduláris PC

A gép megvalósítása előtt álló legnagyobb akadályt a Wi-Fi technológia korlátai jelentik. Az ASUS fejlesztői egyelőre nem tudnak olyan gyors adatátviteli sebességet biztosítani az alkatrészek között, mint a hagyományos nyomtatott áramkörök, és az indukciós áramellátás sem megoldott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről