A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Erőszakos pornóért éveket kaphatnak a britek

Vágólapra másolva!
Három év börtönt kockáztatnak a jövőben azok a britek, akik szélsőségesen erőszakos pornográf tartalmakat töltenek le az internetről.
Vágólapra másolva!

A brit kormány szerdán jelentette be a drákói szigorítási tervezetet. A törvénymódosítási kezdeményezés annak a széles körű kampánynak a teljes sikere is egyben, amelyet egy három éve meggyilkolt fiatal brit tanárnő édesanyja indított az internetes pornóerőszak betiltásáért. Az internetpornó-függő gyilkos, Graham Coutts két éve tölti életfogytig szóló börtönbüntetését, amelyet a 31 éves Jane Longhurst brutális meggyilkolásáért szabtak ki rá.

Coutts számítógépén a rendőrök a 2003-ban elkövetett gyilkosság után több mint 800 pornóképet találtak; ezek 85 százaléka nők ellen elkövetett, rendkívül erőszakos szexuális támadásokat ábrázolt. A perverz gyilkos a harisnyával megfojtott tanárnő holttestét elrejtette, és heteken át rendszeresen látogatta, amíg le nem bukott. Nagy-Britanniában már most is bűncselekmény a szexuális erőszakot ábrázoló képek készítése és terjesztése, a most bejelentett módosítás azonban az ilyen tartalmak puszta birtoklását is büntethetővé teszi, még abban az esetben is, ha a vétkes a képeket nem maga készítette és nem terjesztette nyilvánosan.

Máris megszólaltak ugyanakkor a cenzúraellenes brit szervezetek. Az egyik ilyen csoport, a Libertarian Alliance igazgatója azt mondta szerdán a BBC-nek: ha a birtoklást is bűncselekménnyé nyilvánítják, az "inkvizítori jogkörrel" ruházza fel a rendőröket, akik "bemehetnek bárki lakásába, megnézni, mije van ... ilyesmi eddig nem volt".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!