A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szimpózium az e-pénzről

Vágólapra másolva!
Szimpóziumot tartanak a magyarországi elektronikus fizetési lehetőségekről és az e pénzről holnap, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom szervezésében, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének védnöksége alatt kezdődik holnap az a tanácskozás, melynek központi témája az e-pénz, az elektronikus fizetés, azon belül pedig elsősorban a mobilfizetési lehetőségek. A tanácskozás előadói sorraveszik a már működő, és a kiaknázatlan lehetőségeket egyaránt.

Az úgynevezett mikrofizetés - azaz a kis összegű, 10 euró alatti fizetési lehetőségek - évek óta izgatják a vállalkozók fantáziáját. Mivel egy újság, nyalóka vagy éppen buszjegy elektronikus megvásárlására nem lehet olyan hatalmas informatikai infrastruktúrát kiépíteni, mint amilyen például az ország legnagyobb adófizetőinek e-adózására működik, ugyanakkor a megoldásoknak éppoly biztonságosnak és egyszerűnek kell lenniük, akár a hitelkártyás fizetési szisztéma, nincs könnyű dolguk a szakmabelieknek.

A szimpóziumon a működő rendszerek üzemeltetőinek tapasztalatairól éppúgy szó esik majd, mint arról, hogy míg a felnőtt lakosságnak csak a fele rendelkezik bankkártyával (és negyedük használja vásárlásra is), addig a mobiltelefonnal való ellátottság közelít a száz százalékhoz, ami meghatározza az e-fizetési rendszerek fejlődési irányát is. A rendezvény weboldala és részletes programja itt található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!