A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Letölthető a legújabb OpenOffice magyarul

Vágólapra másolva!
A nemzetközi 2.3-as változathoz képest a lokalizált egy kis extrát is tartalmaz az okosabb helyesírás-ellenőrző formájában.
Vágólapra másolva!

A kiadás érdekessége, hogy a fejlesztők a Hunspell 1.1.12 verziójú helyesírás-ellenőrzőt építették be az ingyenes irodai szoftvercsomag legfrissebb magyar verziójába a hivatalos OOo-forrásban szereplő régebbi verzió helyett - derül ki a HUP.hu-n közzé tett információkból.

Ebben a verzióban jelent meg többek között a kiejtés alapú javaslattétel, ami a szótárban megadható kiejtési szabályokat veszi figyelembe (például Rönómmal - Renault-mmal).

Az új Hunspellhez új magyar és angol szótár is jár, ezek részben hibajavításokban, részben az új funkciókat kihasználó bővítésekben különböznek az OOo 2.3 forrásában meglévőktől. Mindezek az újdonságok idővel be fognak kerülni az OOo forrásába is. A 2.3-as Open Office többek közt továbbfejlesztett táblázatkezelőt, látványosabb grafikonokat és a Wikipédián is használt Wikimedia-kompatibilis szövegszerkesztő funkciót kapott.

A szoftverből egyelőre csak a linuxos és a windowsos változat készült el, utóbbi letölthető az [origo] Szoftverbázisról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!