A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még nem lesz 3G-s iPhone Európában

Vágólapra másolva!
Az európai piacok közöl először Nagy-Britanniában mutatta be a mobiltelefonját az Apple hivatalosan, ahol O2 forgalmaz majd. Az európai modell sem 3G-s, viszont itt kicsit drágább, mint a tengeren túlon.
Vágólapra másolva!

A korábbi pletykák ellenére az Apple nem turbózta fel az iPhone-t 3G-s chippel az európai premierre: az Egyesült Királyságban az USA-ból jól ismert, EDGE-es, 8 gigabájtos változatot fogják árulni - adta hírül az Engadget. Steve Jobs magyarázata szerint a 3G-s chipek túl sokat fogyasztanak, ami drasztikusan csökkentené a telefon üzemidejét.

Bővítik az elavult EDGE-et, nyomják a wifit

A készülék bruttó fogyasztói ára 269 angol font, vagyis közel 100 ezer forint, és korlátlan adatforgalmat biztosító előfizetői szerződéseket lehet majd kötni hozzá, legalább 18 hónapra. Az angliai bruttó ár így 535 dollár, míg Amerikában 499 dollárért lehet hozzájutni - amire a helyi 7-11 százalékos ÁFA jön rá.

Az Apple Nagy-Britanniában 7500 wifi-hotspoton biztosít ingyenes netelérést a készülékhez, mint ahogy azt az Egyesült Államokban is teszi a Starbucks hálózatán keresztül, az O2 pedig a telefon miatt bővíti EDGE-hálózatát, amely jelenleg 30 százalék fölötti lefedettséget biztosít.

Itunes biztosan kell majd hozzá

Az iPhone-ra Európában is lehet majd a neten keresztül zenét venni, és az iTunes-on keresztül kell aktiválni majd. A készülék ezen vonása teszi kérdésessé a magyarországi, illetve a kisebb piacokon való bevezetést, hiszen ehhez nem elég a telefont lokalizálni, hanem helyi iTunes-szolgáltatást is el kell indítani, az Apple pedig a növekvő hazai iPod-eladások ellenére is vonakodott meglépni ezt.

Steve Jobs nem adott egyértelmű választ az újságíróknak arra a kérdésére, hogy várható-e az iPhone újabb árcsökkentése. Mint azt az Apple első embere elmondta, "nem hiszi, hogy ez megtörténne", de mivel "technológiáról van szó, sosem lehet tudni". Azt viszont elárulta, hogy már dolgoznak a modell továbbfejlesztésén, így valószínűleg a 3G-s telefon is a tervezőasztalon van - addig is azonban az EDGE-es változattal próbálják meg teríteni Európát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!