A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Laptopok százai hiányoznak az amerikai külügyminisztériumból

Vágólapra másolva!
Gondoltak már valaha úgy a laptopjukra mint fogyóeszközre? Az amerikai külügyminisztérium vezetőinek fejében megfordulhatott ez a gondolat, mert egy szakértők által végzett felmérés több száz notebook hiányára hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A hiányzó mobil gépek egy részét a jelentés nyomán a CQ Politics portálon kirobbanó botrány után megtalálták, ám az erdetileg felderített ezer hiányzó eszközből hatszáz hollétéről még mindig nincs semmilyen információ.

Az eltűnt laptopok egy része a külügyminisztérium által felügyelt Antiterrorista Segélyprogramhoz tartozott, ami különös bájt ad a történetnek. Nem ismert, pontosan hány laptopot hagytak el a minisztérium dolgozói, azonban a vizsgálatot végzők mintegy harmincmillió dollárnyi elveszett számítástechnikai eszközről beszélnek. A The Inquirer információi szerint ez az összeg azt valószínűsíti, hogy a hiányzó gépek száma akár ezerre is rúghat. Ennek fényében pedig a megkerült négyszáz notebook kisebb sikernek tekinthető.

Az adatok laptopokon vagy USB meghajtókon való elvesztése már a múlt évben is megkeserítette számos hivatal életét. A tavalyi év legnagyobb adatvesztéséét még nem az ilyen felelőtlenségek okozták, hanem egy sebezhető drót nélküli internetkapcsolat, amelyen keresztül több százezer személy személyes- és banki adatait vitték el a szemfüles hackerek. Ám a külügyminisztériumnak is volt már hasonló kalandja, 1999-ben a külföldön dolgozó ügynökeinek listáját tartalmazó gépet loptak el a hivatalból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!