A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Háziorvost is ajánl a Google

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak Amerikában és csupán tesztverzióban, de megjelent a Google egészségügyi nyilvántartó programja. A Google Health segítségével a rászorulók az interneten tárolhatják és oszthatják meg betegkartonjaikat - adta hírül a DailyTech.
Vágólapra másolva!

A Google-től megszokott letisztult, egyszerűen használható és nagyon könnyen áttekinthető felülettel nyílt meg a Google Health. Az oldal megoldást jelenthet a költözések és papíros nyilvántartási rendszerek miatt elkallódó kórházi kartonok problémájára, és egyszerű hozzáférést biztosít egy-egy személy teljes egészségügyi történetéhez.

A szolgáltatásba csupán kézzel lehet felvinni adatot, a szerencsés kevesek közvetlenül be is importálhatják az egészségügyi kartotékjaikat digitálisan tároló kórházakból. Egyelőre csupán maréknyi intézményi partnere van a Google egészségügyi oldalának, ám az adatok kézi betáplálása sem okozhat problémát a számítógépet ismerő felhasználóknak. A Google Health profilon tárolt információkat a tulajdonos több szolgáltatáson keresztül oszthatja meg orvosával, az őt kiszolgáló nővérekkel, és akár webes gyógyszerlistába és emlékeztető szolgáltatásba is átvihetik a szükséges adatokat. Az egészségügyi adatokra épülő okos megoldásoknak pedig nincs határa, a webkettes betegek kiszámoltathatják mennyi az esélyük szívinfarktusa vagy felhasználhatják arra is a Health-t, hogy az együttesen káros mellékhatásokat kiváltó gyógyszerekre figyelmeztesse őket.

Az új szolgáltatás indulása nem mentes az aggodalmaktól. A személyes adatok szabadságának őrei szerint egészségtelen minden személyes adatot egy bárki által elérhető webalkalmazásban tartni, illetve az adatokhoz való hozzáférést külső eszközöknek is engedélyezni. A Google szóvivője az aggodalmakat azzal próbálta eloszlatni, hogy a cég által az összes szolgáltatásához használt beléptető rendszer sokkal komolyabb, mint azt az egészségügyi adatok kezeléséről szóló amerikai szabályozás előírja. Mivel hasonló rendszerrel jelentkezett múlt ősszel a Microsoft is, abban biztosak lehetnek a netpolgárok, hogy a jövő útja a digitális egészségügy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!