Vágólapra másolva!
A hazai mozikban épp vetített filmekre keresők már a találati oldalon kiválaszthatják, hogy melyik városban néznék meg a filmet, a nehezen tájékozódók pedig még térképes segítséget is kapnak.
Vágólapra másolva!

Az új funkció feltűnő helyre került a Google találati oldalán, a műsoron lévő filmekre még kis filmtekercs ikonnal is felhívják a figyelmet. A találati listán csak a film műfaját, korhatár-besorolását és időtartamát találják meg a mozikedvelők. Lehetőség van azonban tovább szűkíteni város szerint, itt pedig már vetítési időpontokat is ír a kereső. A mozik listája mellett térkép linket is találnak a felhasználók, amely a Google Térképen megmutatja, hol található a kiválasztott filmszínház.

A keresőbe beépített adatbázist a Port.hu-t is üzemeltető Port-network szolgáltatja. A megegyezésnek része Magyarországon kívül Csehország is, sőt várhatóan a régió további államaiban is elindul a jövőben az új szolgáltatás. Tesztünk szerint a megállapodás csak az aktuálisan vetített filmekre terjed ki, sem a tévéműsor, sem a moziműsorról lekerült alkotások nem jelennek meg a moziknak fenntartott kiemelt mezőben.

Forrás: [origo]

A moziműsor mellett számos hasznos funkció érhető el a Google keresőjéből. Az időjárás városnév keresőszóra például az adott városban mért hőmérséklet és négynapos előrejelzés jelenik meg a találati lista tetején. A kereső emelett a spanyol, holland, német és francia labdarúgó bajnokság csapatainak eredményét és következő meccsének időpontját is tudja és segít a valuták közti váltások elvégzésében (pl. 500 HUF in USD) is.

A kedvencünk mégis a magyarul még nem teljesen tudó Google Számológép, ami az alapműveletek mellett olyan bonyolult kérdések megoldásában is képes segíteni, hogy 650 megabájt 200 KBps sávszélességen mennyi idő alatt másolható át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!