A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Az első részletek a Windows 8-ról és 9-ről

Vágólapra másolva!
Még meg sem jelent a Windows 7, és a Microsoft egyik munkatársa máris az azt követő két operációs rendszer-verzióról árult el részleteket egy közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

Robert Morgan, a Microsoft kutatási részlegének egyik főmunkatársa a LinkedIn nevű, szakmai közösségi portálon írta bele az adatlapjába, hogy a cég közép- és hosszú távú fejlesztési tervei között a Windows 8 rendszermagjának 128 bites kompatibilitásán és a Windows 9 előkészítésén munkálkodik. Az információkat felfedező Windows 8 News blog hitelt adott a cégnél 7 éve dolgozó Morgannek, és nem habozott világgá kürtölni, hogy a Microsoft forradalmi lépésre készül az új operációs rendszerrel, ami a számítógépek teljesen új generációját szolgálja ki majd.

A most piacra kerülő Windows 7 ugyanis még mindig külön 32 bites és 64 bites változatban készül, és 64 bites processzorral felszerelt rendszerre optimalizált szoftverek még alig vannak a piacon. A Windows 8 így várhatóan 64 és 128 bites változatban jelenik majd meg, és a Microsoft csak ezzel szakad el teljesen a 32 bites platformtól.

Más is lebukott LinkedIn-en

A Windows 8 News Morgan mellett a majdani új operációs rendszer felhasználói felületeinek egyik tervezőjét, Ming-Yun Fat Chow-t is megtalálta a LinkedInen. A fejlesztő saját adatlapja szerint többek között a konkurens operációs rendszerek megoldásainak tanulmányozásával foglalatoskodik, hogy így találjon ki új lehetőségeket.

Az elmúlt hónapokban az informatikai sajtóban több olyan álláshirdetés is felbukkant, amelyekben a Microsoft a Windows 7 utáni operációs rendszerek fejlesztéséhez keresett munkatársakat. Robert Morgan a Windows 8 News és más kiadványok gyors reakciója után levette az adatlapjáról a fentebb említett részleteket, de azt vállalta, hogy válaszol a blog olvasóinak kérdéseire, amelyeket a szerkesztők október 11-ig várnak a róla szóló bejegyzésben.

Ugyan egyértelmű volt, hogy a Windows 7 megjelentetése - vagy, ha jobban tetszik: a Windows Vista befejezése - után sem áll meg az élet a Microsoftnál operációs rendszer-fronton, a cég hivatalosan nem közölt még részleteket az új szoftverekkel kapcsolatban. Steve Ballmer csupán annyit erősített meg, hogy dolgoznak a folytatáson, és az legkorábban 2012-ben kerülhet majd a boltok polcaira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!