A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Keresik az öngyilkosságra buzdító facebookost

Vágólapra másolva!
A hongkongi rendőrség egy olyan Facebook-felhasználó után nyomoz, aki egy tömeges öngyilkosságra buzdító csoportot hozott létre a közösségi oldalon viccből, ám ennek egyik tagja  valóban megpróbált véget vetni életének.
Vágólapra másolva!

Kínai sajtóbeszámolók szerint a körözés alatt álló személy Öngyilkos akarok lenni"("I have to practice suicide") nevet viselő facebookos csoportjához közel 190 felhasználó csatlakozott. Az azóta eltávolított csoport egyelőre ismeretlen létrehozója oldalán arra buzdította követőit, hogy december 21-én kövessenek el öngyilkosságot.

Ugyanakkor a Facebookon a felhasználó később egy olyan üzenetet is közzétett, amelyben kijelentette, a csoport létrehozása csupán tréfa volt: elképzelései szerint a tagok között röhelyes, elképzelt halálnemekről csevegtek volna benne, senkit sem akart valódi öngyilkosságra buzdítani. Ugyanakkor a csoport egyik tagja, egy tinédzser fiú két héttel ezelőtt megpróbált véget vetni életének: le akart ugrani iskolája tetejéről, de szerencsére osztálytársai megakadályozták ebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!