Tavasszal jön Európába a Google TV

Vágólapra másolva!
Idén ősszel debütál Amerikában a Google TV, Európába azonban csak jövő tavasszal érkeznek meg az interaktív készülékek - nyilatkozta Eric Schmidt az IFA szakkiállításon.
Vágólapra másolva!

A Google I/O fejlesztői konferencián bejelentett Google TV a webes videókat és a hagyományos tévéműsorokat fogja összekapcsolni. A felhasználók azonos képernyőn nézhetik majd a YouTube klipeket és a megszokott tévécsatornákat.

Valószínűtlen, hogy a Google műsorokat kezdene készíteni - mondta Schmidt. Az okos tévéken a stúdiók által elkészített és a netről elérhető ingyenes anyagokat lehet majd nézni. A Google TV szolgáltatás nem lesz fizetős, az Android alapú szoftvert futtató készülék megvásárlása és az internet előfizetés díja mellett nem lesznek egyéb költségei.

Még folyik a verseny, hogy melyik cég gyártja le az első Google TV szoftveres készüléket. A Sony már bejelentette, hogy partnerségre lépett a keresővállalattal, és úgy tűnik, hogy a Samsung is hajlandó a saját szoftvert futtató internetes tévék mellett egy olyan sorozatot készíteni, amin a Google programja megy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről