A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Szigorítással válaszol a Facebook a hackelésekre

Vágólapra másolva!
Programhiba vagy óvatlan Facebook-alkalmazott miatt írhattak ismeretlen hackerek Mark Zuckerberg rajongói oldalára kedd éjjel. A Facebook a biztonság szigorításával felel az incidensre.
Vágólapra másolva!

Nem nyilatkozott a Facebook arról, hogyan törhették fel ismeretlen hackerek a közösségi oldal alapítójának rajongói oldalát. A BBC szerint a cég egy közelebbről meg nem nevezett programhibára fogja az incidenst. A közösségi oldal új biztosági megoldásokkal - titkosított bejelentkezéssel és az ismerősök fotóiból összeállított captchával - válaszolt a törésre.

Graham Cluley, a Sophos IT-biztonsági szakértője szerint a hackelést felfedező Facebook által végzett kármentés - a rajongói lap átalakítása - elárulja, mi történhetett. A feltört oldal nem Facebook-profil volt, hanem egy nyilvános rajongói oldal. Az ilyen lapokat többen is szerkeszthetik, például egy márka rajongói lapjára a teljes marketingstáb írhat. "Könnyen elképzelhető, hogy nem csak Zuckerber, hanem más is hozzáfért az oldalhoz. Ezek valamelyikének a fiókját törhették meg" - nyilatkozta Cluley a BBC-nek. A hacker több módon is hozzájuthatott a jelszóhoz: feltörhette, kémprogramot telepíthetett a Facebook-alkalmazott gépére vagy ha nem volt elég erős jelszó, ki is találhatta.

Forrás: [origo]
A TechCrunch képernyőmentése a hackerek által hátrahagyott üzenetről

Mark Zuckerberg oldalán magyar idő szerint kedd éjfélkor jelent meg egy furcsa üzenet, ami azt latolgatta, hogy a Facebookot közösségi alapokon nyugvó vállalkozássá kellene alakítani, amely a bankok helyett, a felhasználók millióitól szerzi be tőkéjét. A szövegben a szegények bankárja néven elhíresült Nobel-díjas bangladesi közgazdászt, Mohamed Junuszt is felhozzák pozitív példaként. Az üzenet megjelenése után 1800-an lájkolták az ötletet, és közel ötszázan írtak hozzászólást alá. Az üzenetet hamarosan törölte a Facebook, Zuckerberg rajongói oldalát pedig hamarosan átmozgatták egy új címre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!