A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Választékkal győzné le az iPhone-t a Google

Vágólapra másolva!
Új módszerekkel próbálja lenyomni az Apple-t a keresőcég: az Android 5 szoftveréhez már öt  gyártópartnere számára is kiemelt támogatást nyújt majd, akik ősszel a Nexus márkanevet viselő több prémium kategóriás készüléket is piacra fognak dobni, amelyek az iPhone és az iPad komoly riválisai lesznek.
Vágólapra másolva!

Jelentősen megváltoztatja az Android szoftvert futtató okostelefonok és táblagépekkel kapcsolatos üzleti stratégiát a Google a Wall Street Journal amerikai üzleti lap értesülései szerint. A lap belső forrásból úgy tudja, hogy a Google a jövőben nem egyetlen, hanem öt gyártópartnerével fog kiemelten együttműködni.

A keresőcéggel együttműködő, egyelőre meg nem nevezett gyártók közvetlenül a keresőcég fejlesztőivel tudnak majd együtt dolgozni, és riválisaiknál hamarabb férhetnek hozzá a készülő Android 5 operációs rendszer funkcióihoz is. A stratégiaváltástól a Google azt várja, hogy az Apple iPhone-jával és iPadjével rendkívül versenyképes okostelefonok és táblagépek kerülhetnek a boltokba már idén ősszel.

A már korábban bevezetett Nexus márkanevet viselő eszközöket a lap értesülései szerint a Google nem csak mobilszolgáltatókon és üzletláncokon keresztül tervezi értékesíteni, hanem saját webboltjában is elérhetővé teszi majd azokat. Ez a stratégia korábban már kudarcot vallott a társaságnál, mivel a bármilyen szolgáltató SIM-kártyájával használható készülékek sokkal drágábbak a mobil operátorok hűségszerződéses árainál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!