A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Lyukak tátonganak a Yahoo szolgáltatásain

Vágólapra másolva!
Több mint 450 ezer felhasználó adatait lopták el a Yahoo-tól egy hackertámadás során. A támadók nyilvánosságra is hozták a megszerzett azonosítókat - adta hírül az Ars Technica informatikai szaklap.
Vágólapra másolva!

Felhasználói adatokat lopott el a Yahoo valamelyik szolgáltatásából a D33Ds Company nevű hackercsoport. A támadók a weboldal egyik hibáját kihasználva jutottak be a rendszerbe, ahonnan adatbázisparancsokkal töltötték le a felhasználóneveket.

Az SQL injection támadás lényege, hogy nyilvánosan elérhető szövegbevitelre szolgáló dobozokba - például keresőmezőbe - írnak be adatbázisparancsokat. Amennyiben a weboldal nincs felkészülve az ilyesfajta támadásokra, akkor hibaüzenet megjelenítése helyett végrehajtja a beírt parancsot és értékes adatokkal látja el a támadót.

A D33ds Company támadása figyelemfelkeltési szándékkal történt. A nyilvánosságra hozott adatokat bizonyítéknak szánták arra, hogy a Yahoo szolgáltatásiaban komoly biztonsági rések vannak. "Nagyobb biztonsági résekkel is éltek már vissza a Yahoo által üzemeltetett szervereken, amelyek jóval több kárt okoztak. Kérjük ne vegyék ezt félvállról" - írja a hackerek rövid kísérőlevele.

Az incidens legnyugtalanítóbb aspektusa, hogy egyelőre nem lehet tudni, melyik Yahoo által üzemeltetett szolgáltatásból származnak az adatok. A TrustedSec blog elemzése szerint a Yahoo Voice nevű nevű számítógépes telefonszolgáltatása lehetett a célpont, erre utalnak a nyilvánosságra hozott adatokban található kódnevek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!