A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kevesebb alkalmazás omlik össze alatta, gyorsabban indul minden elődjénél, de egyelőre több kék halált produkál azoknál a Windows 8. Az adatokat a Soluto nevű rendszerkarbantartó szoftver statisztikáiból nyerték ki.
Vágólapra másolva!

A Soluto egy böngészőből vezérelhető segédprogram, amellyel a saját, illetve a családtagok számítógépeit lehet optimalizálni. A szoftverrel például eltávolíthatók a rendszerindulást lassító programok.

Kevesebb összeomlás, több kék halál Windows 8 alatt

A Soluto a rendszerben futó szoftverek összeomlásait is monitorozza: működtetőinek számai szerint egy átlagos Windows 8-as gépre havonta 5,4 összeomlás jut, szemben a Windows 7-tel, amelyben ugyanez a szám még havi 7,1 - az XP-ről nem állnak rendelkezésre adatok.

A segédprogram adatai szerint a Windows 7-en felhasználóknak a legtöbb gondot a fájlokat felhőbe szinkronizáló Google Drive, és az AMD lapkák működését szabályzó AMD Fuel program leállása okozza. Ezzel szemben Windows 8-on a legtöbb felhasználónál az Intéző omlik össze, illetve a Facebook videohívó funkciója produkál nem várt hibát.

Forrás: Soluto

A Soluto kezelőfelülete

A Windows 8 esetében a számok szerint átlagosan mindössze havi 2,9 alkalommal fordul elő, hogy egy program nem reagál az utasításokra, míg Windows 7 esetében hasonlókra havi átlagban 10,9 alkalommal, az XP-nél 11,7 alkalommal kerül sor. Nem áll jól ugyanakkor a legújabb Windows a kék halálok tükrében: a teljes rendszerösszeomlás 0,5 alkalommal következik be havonta ezen a szoftveren, míg a Win 7 és az XP 0,3 alkalommal jobban áll.

Gyorsabban indul a Windows 8

A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyolcas verzió az eddigi leggyorsabban elinduló Windows. Átlagosan 2 perc 31 másodperc alatt startol el, míg a Windows 7-ek indulása átlagosan 2 perc 50 másodpercig tart, ami még így is sokkal jobb a 3 perc 19 másodpercig felálló XP-knél.

A legtöbb felhasználónál az indulást a Chrome böngésző frissítőprogramjának automata indulása, illetve a Steam videojátékos kliens hátráltatja leginkább. Windows 7-en a Steam és a Dropbox fájlfeltöltő kliens lassítja az indulást, XP-n pedig a Windows Live belépősegéd, és ugyancsak a Dropbox miatt lomha a gép.

Másfél százalék használ Windows 8-at

A számítógépeAk működését elemző szoftver készítőinek statisztikái szerint jelenleg felhasználóik csupán másfél százaléka használja a Microsoft múlt héten megjelent operációs rendszerét. A solutós felhasználók döntő többsége (71,1 százalék) Windows 7-et futtat gépén, de még a régi Windows XP is komolyabb, 19,5 százalékos részesedéssel bír.

Viszont a Windows 8-at a felhasználók nagyobb arányban (5,6 százalék) használják táblagépen, mint elődjét, amely csupán 1,6 százalékos részesedéssel bírt a tabletek között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!