A világ legjobb játékautója repülni is tud

B Go Beyond
Vágólapra másolva!
Távirányítós autóból menet közben távirányítós drónná alakuló játékra gyűjtötte össze a pénzt egy brit egyetemista. A prototípus már kész van és működik, novemberben pedig a tömeggyártás is elindulhat.
Vágólapra másolva!

Az egyszerűen B-nek nevezett repülő távirányítós autó már első ránézésre is sokkal menőbb, mint a legtöbb legendás kocsi. Tudott repülni KITT? Felszállt valaha Bond Aston Martinja? Talán csak Fantomas luxus Citroenje rúgna labdába a brit műegyetemista által megálmodott és elkészített távirányítós játék mellett.

Gurul is, repül is a B Forrás: B Go Beyond



Az óriási kerek miatt a B terepezős távirányítós autónak sem utolsó, de mégis a repülési képesség teszi igazán vonzóvá. A két üzemmód között egyszerűen lehet haladás közben is váltani, azaz száguldás közben át lehet ugrani egy-egy tereptárgyat.



A tervező mindent megtett, hogy a kétéltű játékautó ne törjön szét az első pár repülés után. A gép alváza méhsejt szerkezetű, a külső váz ütésálló polikarbonátból - ilyet használtak az Airbus A350 utasszállító építésekor is - készült. A kerekek hajlékonyak és ütésállóak, és a propeller sem merev anyagból készült. A gép minden gond nélkül túlél egy két-három méteres zuhanást. Csak a drón orrába épített HD-felbontású kameráért kell aggódni kicsit.

Menet közben is fel tud szállni a távirányítós játék Forrás: B Go Beyond

A játék persze nem olcsó, 111 ezer forintnal megfelelő brit fonttal kellett beszállni a kickstarteres pénzgyűjtésbe, hogy az ember hozzá is jusson egy B-hez. És ennyiért még a vásárlónak kell összeszerelnie a drónt. A dobozból kivéve röpképes verzió 130 ezer forintba került.

A projekt kickstarteres oldalán nagyon pontos időbeosztás is található. Működő prototípus már most is van a kétéltű drónból, az első megrendelők pedig novemberre megkaphatják a saját távirányítós autóikat. A kétéltű drón egy feltöltéssel körülbelül negyed órát működik. A magunk részéről felírtuk a karácsonyi listánkra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!