DVD helyett torrenten terjesztik a magyar filmet

Fekete leves
Vágólapra másolva!
Nem adják ki lemezen, inkabb az nCore-on debütál a Fekete Leves.
Vágólapra másolva!

A hagyományos DVD-kiadás helyett a legismertebb magyar torrentoldalon, az nCore-on terjesztik a Perjés Zoltán, Máté Gábor, Nagy Zsolt és Szabó Simon főszereplésével idén nyáron bemutatott magyar gengszterfilmet.

Maga a rendező döntött a torrent meleltt

A kezdeményezés ötletgazdája Novák Erik, a film rendezője - derül ki a filmet készítő Krez Fiilm közleményéből. Ez az első olyan magyar mozifilm, amelyet a készítők maguk bocsátanak eleve a torrentezők rendelkezésére. Szerintük így lehet a leghatékonyabban elérni a 16-66 éves korosztályt a magyar internetezők közül.

“Mi azért gondoltunk erre a formára, mert tudtuk, hogy előbb-utóbb úgyis felkerül minden magyar film a torrentoldalakra. A kérdés az volt, hogy hogyan tudnánk ezt úgy megtenni, hogy a film készítői se járjanak rosszul" - nyilatkozta a rendező.

Szabó Simon a Fekete leves című filmben Forrás: Krez Film Kft.



A film alkotóinak egyetlen kérése, hogy a film előtti reklámblokkot nézzék végig a letöltők, mert ezzel a stábot, az alkotókat támogatja.

Az nCore az egyik legismertebb magyar torrentoldal, amelyet már többször megkíséreltek bezárni a hatóságok, de hosszabb-rövidebb szünetek nyomán végül mindig újraindult. Az oldalról Bittorrent letöltőprogrammal lehet filmeket, szoftvereket és egyéb digitális javakat letölteni, ezek többsége azonban nem legális forrásból származik.

Reklámokból finanszíroznák az ingyenfilmet

A több mint hatszázezer aktív felhasználóval rendelkező torrentoldal nCore Média nevű vállalkozása a jövőben más filmek hasonló módon való terjesztésére is készül: a lejátszás előtt megjelenő reklámok bevételeiből finanszíroznák a szerződött partnerek alkotásainak legális terjesztését az oldalon.

Szabó Simon, Nagy Zsolt és Novák Erik a Fekete leves című filmben Forrás: Krez Film Kft.


“Ha reálisan gondolkodunk, akkor tagadhatatlan, hogy gyakorlatilag manapság a torrentoldalokon keresztül nézik meg a legtöbb filmet. Ez a magyar filmek esetében is igaz – az a film amit húszezren néznek meg a mozikban, azt több mint százezren töltik le - nyilatkozta a Fekete Leves rendezője.

A szponzorált torrentből nem lesz kópia

Kresmery Dániel, a film producere szerint ez nem csak nem csak annak köszönhető, hogy a torrentoldalakon a filmek ingyen elérhetők, hanem ezek az oldalak biztosítják a leggyorsabb és legkényelmesebb otthoni filmnézést.

A szponzorált torrentfájlban terjesztett filmek letöltéseiről az nCore a reklámozó számára pontos, mérhető adatokat küld. A torrentoldal üzemeltetői a legális filmeket külön felületeken is promótálni fogja, a nem hivatalos kópiákat pedig azonnal törölni fogja a rendszeréből. Az nCore közlése szerint Vágvölgyi B. András Kolorádi Kid című filmjének hasonló terjesztéséről már szerződést kötöttek, de első körben húsz magyar filmet szeretnének legális keretek között terjeszteni a letöltőoldalon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről