A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

R2D2 biztonsági őr lett

k5 robot
A biztonsági őröket válthatja ki a robot
Vágólapra másolva!
A K5-ös robot forradalmasíthatja a személy és vagyonvédelmet. Négy robot már év végéig munkába áll egy tech cég központjánál.
Vágólapra másolva!

Az automatizálási folyamat a biztonsági őröket is elérheti hamarosan: a Knightscope kaliforniai vállalat több mint egy éves munka után elkészítette a K5-ös robotok végleges formáját. Összesen hét robotot gyártottak le és tesztelnek, ebből négy áll még az év végéig munkába egy meg nem nevezett technológiai vállalatnál.

Egy 150 centiméter magas kis K5-ös jelenleg a Microsoft kaliforniai főhadiszállásán az 1-es épületnél cirkál. A cél, hogy a biztonsági őrök monoton és veszélyes munkáját kiváltsák robotokkal, a polgárőrök és rendőrök csak baj esetén legyenek riasztva.

A biztonsági őröket válthatja ki a robot Forrás: Knightscope

A robot infravörös sugarakkal és GPS-vevővel tájékozódik, különböző szenzorokkal figyeli a területet. Négy HD-kamerával és mikrofonnal szerelték fel, plusz egy, a rendszámtáblákat felismerő érzékelővel. Ha nem megszokott mozgást vagy tevékenységet érzékel, azt vezeték nélküli kapcsolaton keresztül (wifi vagy 3G) jelzi a központba, ahonnan ellenőrzik a jelentést, körbenéznek a kamerákon, és ha szükséges, riasztják a rendőröket.

Az ellenőrizendő területről készült térképet betáplálják a robot agyába, de a kisebb változásokat: egy parkoló autót, vagy kukát már az érzékelőkkel kerül ki. Akkumulátora egyetlen töltéssel 24 óráig bírja, 15-20 percig tart teljesen feltölteni.

A Microsoftnál már cirkál egy kis biztonsági őr Forrás: Knightscope

A K5-ösnél ugyan nem lesz fegyver, azonban ha feltartóztatják, vagy megpróbálják elvinni, bekapcsol hangos riasztórenszere, ahogy a központba is azonnal jelzést küld. A robot az összes leellenőrzött rendszámtáblát, mozgást és tevékenységet feljegyez, így minden visszaellenőizhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!