Ellentámadásba lendült a Sony

sony hacker film
Két hete a Sony Pictures került a hackerek célkeresztjébe
Vágólapra másolva!
A Sony túlterheléses hackertámadással bombázza a torrentoldalakat, hogy a tőle ellopott mozifilmek ne szivárogjanak ki - vagy legalább ne terjesszék azokat.
Vágólapra másolva!

A Sonyt érzékenyen érintette, hogy több mint két hete hackertámadás érte szervereit, melynek során bizalmas adatokat - üzleti dokumentumokat, céges e-maileket, hollywoodi sztárok társadalombiztosítási számait és bemutatásra váró filmeket - töltöttek le a cég szervereiről.

Úgy tűnik, most ellentámadásba lendültek, és a hackerek módszereit is felhasználva próbálják elejét venni annak, hogy a filmek kiszivárogjanak a netre, vagy illegálisan terjesszék őket.

Lassítják a letöltést

Az Amazon Web Services adatközpontjain keresztül klasszikus túlterheléses (DDoS) támadásokkal próbálják lassítani azoknak a torrenteknek a letöltési sebességét, amelyek a szervereikről ellopott fájlokat tartalmazzák. Igen ám, csakhogy az adatok megosztói hamar rájöttek a turpisságra, és egy ügyes trükkel visszaverték a támadást.

Egy állami rendszer sem élné túl

A Sony Pictures elleni támadás elkövetői annyira profik voltak, hogy a cég internetes védelmének kilencven százalékát sikerült semlegesíteniük, mondta az FBI kiberbűnözés elleni központjának vezetője. Joe Demarest hozzátette: egy hasonló akció akár a kormányzati rendszerekre nézve is fenyegetést jelentene.

Észak-Koreára utal minden jel

Egyre több jel utal arra, hogy egy észak-koreai csoport állhat a támadás hátterében. A Guardians of Peace által bevetett vírust koreai nyelven írták, módszereik is az ázsiai diktatúra kiberkalózaira vallanak. Kim Dzsong Un kormánya ennek ellenére tagadja, hogy bármi köze lett volna az akcióhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!