Visszavonható e-mailt tervez a Google

Gmail
Vágólapra másolva!
Már nem sokáig kell aggódnunk a hirtelen felindulásból elküldött üzenetek miatt.
Vágólapra másolva!

Ezt az újítást még nem jelentette be hivatalosan a cég, de a visszavonható e-mail biztosan nem alaptalan pletyka, mert arról a cég két fejlesztői értekeztek a Reddit fórumán tartott beszélgetésen szerdán.

Már készül a visszahívható üzenet

Mindenki járt már úgy, hogy dühből vagy meggondolásból egy olyan levelet küldött el, amit nem sokkal később megbánt. Egy e-mailt azonban nem lehet visszavonni.

Ezt az újítást a Google a nemrég bemutatott, egyelőre meghívásos béta verzióban működő Inbox szolgáltatás keretében tervezi bevezetni. Konkrétumokat még nem tudni, a fejlesztők csupán annyit árultak el a fórumozóknak, hogy már dolgoznak az "Undo Send", vagyis a küldés visszavonása funkció megvalósításán. Az Inboxról készült részletes bemutatónkat itt olvashatja.

Ez az Inbox kliense Forrás: Origo



Azt még nem tudni, hogy ez miként fog működni, de valószínű, hogy csak az Inboxot használók esetében lesz elérhető a visszavonás, mert egyéb rendszerek esetében nincs ráhatása a Google-nek a levélforgalomra.

A Gmaillel ennyit tehet

A Gmail kísérleti funkciói között egyelőre jelenleg egy Küldés visszavonása nevű lehetőség segíthet abban, hogy a pillanat hevében ne küldjünk el senkit e-mailben melegebb éghajlatra. Ennek lényege, hogy néhány másodperccel késlelteti az üzenet elküldését, és ez idő alatt lehetővé teszi a visszavonást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!