Hiába oszt meg lánclevelet a Facebookon

Facebook hoax
Vágólapra másolva!
Ettől még a cég használni fogja adatait. Újabb magyar átverős levél terjed a facebookozók között. Nyilván semmi sem igaz a tartalmából.
Vágólapra másolva!

Az egyebek mellett az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében megalkotott Római Statútumra és más jogszabályokra hivatkoznak abban a magyar nyelvű lánclevélben, amelyet néhány napja egyre többen osztanak meg facebookos hírfolyamukban.

Ezt az átverős üzenetet osztják meg az oldalon Forrás: Origo



Az egyébként hamis információtartalmú üzenet azt sugallja, hogy megosztásával a közösségi oldalon megtilthatjuk a Facebook cégnek és partnereinek, hogy az felhasználhassa bejegyzéseink, fotóink vagy más tartalmaink felhasználását.

Itt lehet átállítani az adatvédelmi beállításokat Forrás: Facebook



Ez természetesen nem így van, az az adatvédelmi beállításokat a Facebook Adatvédelmi beállítások és eszközök menüpontjában lehet szabályozni, nem pedig a hírfolyamban megosztott bejegyzésekkel. Ezt a menüpontot az oldalra belépve a jobb felső sarokban lévő menü Beállítások pontjából, vagy az alábbi link bemásolásával lehet elérni: https://www.facebook.com/settings?tab=privacy

Ezen a felületen beállítható, hogy bejegyzéseinket ki láthatja, ki találhat ránk az oldal keresőjében. Az Adatvédelem menüpont mellett érdemes felkeresni a Hirdetések menüpontot is, ahol kikapcsolható például az, hogy az ismerőseink előtt megjelenjen, hogy milyen márkákat, üzleteket vagy termékeket kedveltünk a Facebookon. Teljes egészében így sem tilthatjuk meg a Facebooknak teljesen adataink valamilyen módon történő felhasználását, hiszen a közösségi oldal üzemeltetői ebből tartják fenn az oldal működését - az adataikat féltőknek így a leiratkozás az egyetlen lehetősége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről