Kecses és csinos az új Asus Zenwatch okosóra

asus zenwatch 3 android wear amoled okosóra
Asus ZenWatch 3
Vágólapra másolva!
A berlini IFA kiállításon nagyszabású sajtóeseményt tartott az Asus, bejelentette legújabb okosóráját, a ZenWatch 3 modellt is. A kütyü a korábbiaktól eltérően ezúttal kör alakú kijelzővel érkezik.
Vágólapra másolva!

Nemsokára kezdődik Berlinben a 2016-os IFA kiállítás, ahol megannyi újdonságot bemutatnak a gyártók. Sokan viszont még a hivatalos megnyitó előtti napokban leleplezik a friss eszközöket, mint például az Asus is. A cég többek közt bemutatta a ZenWatch 3 névre keresztelt okosórát.

Már elsőre szembetűnő, hogy az eddigi modellekkel ellenben nem szögletes, hanem kör alakú kijelzőt kapott a kütyü, amin 400 x 400 pixel jelenik meg. Az 1,39 hüvelykes képátló mellett még az AMOLED technológia emelhető ki.

A 287ppi-s képpontsűrűség éles képet garantál, a kijelző védelméről Gorilla Glass üveg gondoskodik. A stílusos kialakítás a hagyományos ketyerékre emlékeztetheti a felhasználót, három méretes fizikai gomb is helyet kapott rajta.

Asus ZenWatch 3 Forrás: Asus

A tajvaniak újdonsága rozsdamentes acélból készült, és háromféle színben: szürke, metál és rózsaarany árnyalatokban érhető el. Mindhárom verzióban közös vonás, hogy a keret rózsaarany színű, ez egy picit nőiessé teszi az órát.

Szoftveres téren az Android Wear 2.0-s verzióját kapta meg, összesen több mint 50 óralappal. A ZenFit aktivitásmérő alkalmazáson sokat fejlesztettek: már automatikusan számolja a lépéseket, az Asus állítása szerint 95 százalékos pontossággal.

A hardveres erőforrást a Qualcomm Snapdragon Wear 2100

chipset garantálja, amihez 512 megabájtnyi memória és 4 gigabájtnyi adattároló társul.

Asus ZenWatch 3 Forrás: Asus

Az óra mindössze 9,95 milliméter vékony, a kategóriában kecsesnek mondható. A szíj vagy bőrből vagy gumiból készült, bézs és barna színekben érhetők el. A vékony kütyü belsejébe egy 340 milliamperórás akkumulátort szereltek, ami az Asus HyperCharge technológiának és a mágneses kiegészítőnek köszönhetően a teljesen lemerült állapotból

15 perc alatt feltölthető 60 százalékra,

és két napos üzemidőre képes. Vásárolható még 40% százalékkal erősebb külső akkumulátor is, ami cserébe viszont néhány milliméterrel vastagítja az eszközt.

Az IP67-es védettségnek köszönhetően víz- és porálló, más eszközökhöz wifin vagy Bluetooth 4.0-án keresztül tud csatlakozni.

A tajvani gyártó európai árakat is közölt, a ZenWatch 329 euróba (körülbelül 71 ezer forintba) kerül majd. Megjelenéséről viszont csak annyit közöltek, hogy az év további részében fog piacra kerülni, vagyis ez lehet ősszel, vagy akár karácsonykor is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről