Bármely cég kérhet patcheket a Windows 7-hez

windows 7 telepítő DVD
Windows 7 telepítőkorong
Vágólapra másolva!
Mégsem csak a nagyvállalati és kormányzati ügyfelek frissíthetnek.
Vágólapra másolva!

A jövő januári hibajavító kedden megszűnik a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, a Microsoft eddigi álláspontja pedig az volt az ügy kapcsán, hogy emiatt január 14. után az otthoni felhasználók és a céges ügyfelek java nem kap majd többé biztonsági frissítéseket az operációs rendszert futtató számítógépeire. Ettől függetlenül egészen 2023 januárjáig még készülnek patchek a Windows 7-hez, de ezeket csak a tömegesen licencelő nagyvállalati és kormányzati ügyfelek kaphatják meg, méghozzá aranyáron.

Windows 7 Forrás: bfishadow / Flickr

Mivel a Windows 7 továbbra is kellemetlenül lassan hal ki, így a Microsoft most csendben finomított az álláspontján: december elsejétől kezdve a Cloud Solution Provider programján keresztül bármely vállalkozás kérheti a Windows 7-es számítógépeinek további frissítését, így

a kis- és középvállalkozások is nyerhetnek némi plusz időt a számítógépparkjuk korszerűsítésére.

Sajnos a Microsoft nem tisztázta, hogy a KKV-któl mennyit kíván kérni a frissítésekért, azonban megerősítetlen hírek szerint a Windows 7 Enterprise esetében évi 25 dollárnál, míg a Windows 7 Professional esetében évi 50 dollárnál kezdődik az extra támogatás ára. Ha minden igaz, akkor a fenti összegeket számítógépenként kell érteni, és az első éves költségről van szó. A második évben valószínűleg már a dupláját kell fizetni a támogatásért, a harmadik évben pedig újból duplázódik az ár.

Az otthoni felhasználók számára nem áll rendelkezésre fizetős támogatás, ők a januári hibajavító keddet követően legfeljebb nem hivatalos forrásból szerezhetnek majd javításokat a Windows 7-es gépeikre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!