A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

2021-re csúszhat az 5G-s iPhone

Vágólapra másolva!
Az Apple jövőre dobná piacra az első 5G-s mobilját, de senkitől nem tud 5G-s modemet szerezni.
Vágólapra másolva!

Az Apple a jelentések szerint 2020-ban szeretné kiadni az első 5G-s iPhone készülékét, de nagyon úgy néz ki, hogy sehonnan sem tud majd 5G-s modemet szerezni. A UBS elemzője, Timothy Arcuri azt mondja, hogy az Apple emiatt csak 2021-ben dobhat piacra 5G-s okostelefont.

Az Apple összesen öt helyről szerezhetne 5G-s modemet. A gyakorlatban sehonnan.

Az óriás számára a kézenfekvő választás a jelenlegi partner, az Intel lenne. Az amerikai cég a régebbi iPhone-ok mellett az újabb, aktuális három modellbe adott modemeket. Valószínűleg a jövőben is marad az Apple legfőbb partnere, de az 5G-s fejlesztések terén nagyon le van maradva. Még 2020 első felében sem lesz kész az 5G-s modemmel.

Forrás: Engadget

A Qualcomm bár minden szempontból tökéletes lenne, az Apple olyan jogi csatát folytat a vállalattal, amely miatt szinte kizárt, hogy a felek kibékülnének, és ismét együtt dolgoznának.

Szintén tökéletes partner lenne a Samsung, azonban az Apple hiába kereste meg a dél-koreai gyártót. A Samsung a saját 5G-s modemét a Galaxy S10 5G és (majd) a Galaxy Note 10 modellekben használja (valamint a 2020-as csúcsmodellekben), egyelőre nem tud annyival többet gyártani, hogy az Apple-nek is jusson.

Az amerikai botrányok miatt az kizárt, hogy a Huaweitől kérjen segítséget az Apple. Az utolsó versenyző pedig a MediaTek, amely viszont messze nem éri el az Apple követelményeit.

Emiatt az Apple-nek vagy óriási felvásárlást kell eszközölnie, vagy pedig kivárnia újabb egy évet – az nagyon valószínűtlen, hogy házon belül, az alapoktól kezdjenek el 5G-s modemet tervezni, amely időben el is készül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!