Sokak Steam-könyvtárából tűnt el a Metro Exodus

metro exodus videojáték 4a games deep silver
Metro Exodus
Vágólapra másolva!
Nyomdából kilopott termékkulcsokat árultak az interneten.
Vágólapra másolva!

A digitális számítógépes játékok egyik nagy pozitívuma, hogy általában több helyen is megvásárolhatóak. Ráadásul nem muszáj a Steamen, az Originen, a(z) uPlayen, a GOG-on vagy az Epic Games Store-ban pénzt költeni, hiszen rengeteg olyan bolt van, amelyek a kérdéses szolgáltatásokban beváltható kódokat árulnak. Ez a felállás garanciát jelent a piaci versenyre és a remek árakra, már évek óta nincs olyan nap, hogy a gamerek ne tudnának durván leárazva legalább egy kiváló játékot vásárolni.

Metro Exodus Forrás: 4A Games / Deep Silver

Sajnos a bűnözők is gyorsan meglátták a lehetőséget a kódokban, több online piacteret is elárasztottak az ellopott, vagy éppen kártyacsalással vásárolt játékkulcsaikkal. Olyan piacterek is léteznek, amelyek esetében fennáll a gyanú, hogy kimondottan a szürke és fekete termékkulcsokat árulni próbálók kiszolgálása érdekében jöttek létre.

Ezeken a portálokon persze különösen vonzó árakkal találkozhatnak a vásárlók.

Az efféle piacterekről vásárolt termékkulcsok esetében fennáll a veszély, hogy alapvetően nem válthatóak be, vagy ha sikerül is beváltani azokat, a játékok bármikor eltűnhetnek a vevők játékkollekcióiból. Így járt most rengeteg olyan gamer, akik a Metro Exodushoz vettek steames termékkulcsot egy bizonyos eladótól: a Deep Silver utólag letiltotta a termékkódjaikat, így a játék eltűnt a Steam-könyvtáraikból.

A játékkiadó szerint a kérdéses kulcsokat egy olyan nyomdából lopták ki, amelyik a Metro Exodus bolti kiadásaihoz járó termékkulcsok printelésével lett megbízva. Miután kiderült, hogy a játék egy évig csak az Epic Games Store-ban lesz kapható, a nyomdának át kellett állnia az új típusú termékkódok nyomtatására.

A tolvaj úgy gondolta, hogy keres némi mellékest a nyomdának kiküldött, de kinyomtatásra nem került kulcsok eladásával, a vevők pedig most futhatnak a pénzük után.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről