Ezekből a játékokból még nem készültek filmek. Pedig jó lenne!

Red Dead Redemption
Vágólapra másolva!
A legtöbb játékból készült mozifilm vagy sorozat botrányosan gyenge. Elrontották például a Tomb Raidert, az Assassin Creedet, a Doomot és a Street Fightert, a Warcraftot is, ami azért fájó mert ezekből legalább lehetett volna normális alkotást készíteni. Mellettük pedig ott vannak, az olyan szellemi csapásmérések, mint a Mario, Angry Birds, Pac-Man vagy Sonic-film, amikbe bele sem kellett volna vágni, amelyeknek még ötlet szinten sem kellett volna felmerülniük. Mi viszont felsorolunk párat ezek helyett.
Vágólapra másolva!

De most komolyan, mit kell ahhoz szedni, hogy valaki mondjuk rábólintson egy guruló kék sündisznóról szóló projektre? Agyrém az egész! Mindez csak azért kár, mert lehetne azért jó filmeket is készíteni a játékokra építve. Ám a rengeteg katasztrofális, csak jogos fanyalgást kiváltó, megbukott fércmű miatt nyilván egyre kevesebb ingerenciát éreznek a nagy stúdiók arra, hogy belevágjanak egy ilyen dologba.
Mindenesetre nekünk itt az Origo Techbázisnál van 5 szuper tippünk azzal kapcsolatban, hogy melyik játékokból készülhetne nagyon baba film vagy jobb esetben sorozat! Reméljük figyelnek a nagy hollywoodi stúdiók vagy a feltörekvő online stream szolgáltatók.

Last Ninja 2

A Commodore 64 éra legendás sorozata volt a Last Ninja, és már maga a cím is telitalálat egy filmhez, hiszen "Az Utolsó Ninja" nyilván nagy nézőmágnes volna. A széria csúcsdarabja a második rész, és a főszereplője természetesen a világ legeslegutolsó fekete pizsamás harcosa. A játékban lévő irgalmatlan mennyiségű, tradicionális gyilkolóeszközökkel (nuncsaku, katana, dobócsillag, suriken stb.) végrehajtott akciót gyönyörűen át lehetne ültetni a vászonra, amit meg lehetne még fejelni a remek sztorival. Mert hát a Last Ninja 2 egyik legnagyobb erőssége ez volt: A Central Park közepéről indulva, számos kultikus helyet bejárva, csapdákat elkerülve, rejtvényeket megoldva, helikopteren függeszkedve kellett eljutni a gonosz Kunitoki sógunig, hogy aztán egy végső nagy matek után besöpörjük az elismeréseket.

Mi itt valami olyan akciófilmet képzeltünk el, amelyből nem hiányoznak a patetikus elemek, tehát például a családi vérbosszúvonal sem, és Kunitoki lehetne egy gonosz, környezetszennyező mamutvállalat fejese, aki kisgyerekeket dolgoztat a higanygőzös gyárában. Tuti, hogy mindenki elégedetten távozna a moziból, miután az Utolsó Nindzsa kiklopfolja a főgonoszt!

Red Dead Redemption 2

Az RDR második része nem csak azért a világ legjobb western témájú játéka, mert a grafika gyönyörű, az irányítás pedig pazar. A készítőknek sikerült ugyanis egy csodálatos, hatalmas, lélegző és létező világba ültetniük egy oda szervesen illeszkedő, és ezer szállal kapcsolódó fantasztikus történetet. A sztorivonalból nem hiányzik az árulás, a szerelem, a hősiesség, a gyávaság, a kapzsiság, az őrült bátorság és a hősiesség sem. Az egészet pedig mélyen áthatja valami szomorú melankólia, amely jelzi, hogy a végzetét nem kerülheti el senki és semmi. Legyen az egy véreskezű, kőszívű mészárosból emberré váló egykori bandita, földjét féltő indián, gyerekét védő asszony vagy maga a Vadnyugat, az érintetlen határvidék, amelyet lassan, de biztosan felfal az emberi civilizáció.

Egy olyan filmet vagy sorozatot képzelünk el a Red Dead Redemption második részéből, amely a csodálatos képi világ mellett megtartja ezeket az értékeket, és nem megy át valamilyen rózsaszín habos, csupa mosoly és báj idiótaságba, ahol minden férfi jóképű és frissen borotvált, a nők pedig üdén ragyognak a legnagyobb fertőben is. Olyan filmet kéne ebből csinálni, ahol a kimondott szavaknak és tetteknek súlya van, ahol senki sem egyértelműen jó vagy rossz, ahol süvítenek a golyók, és ahol patakokban folyik a vér, ha arra kerül sor.

GTA: San Andreas

Elképesztő akciók, bombajó verdák, hihetetlen autós üldözések, dögös nők, acélkemény férfiak, szuper karakterek, bandázás és akció, akció, akció, ami csak a csövön kifér! Ez jellemzi az újkori Grand Theft Auto, azaz GTA-sorozatot, amelynek gyakorlatilag bármelyik részéből pazar filmet lehetne készíteni.

Szerintünk történet szempontjából a San Andreas alcím alatt futó epizód a legerősebb. A börtönből éppen szabaduló, családját elvesztő, egykori barátai által elárult, a városok urává emelkedő és bosszúra szomjazó fekete srác sztorija kifejezetten jól sikerült. Így minden adott lenne ahhoz, hogy kifogástalan filmet csináljanak belőle. A kiadó, Rockstar Games ráadásul rendelkezik is az ehhez szükséges tőkével, hiszen mostanában az új játékaikra nagyságrendileg annyit költenek, mint a stúdiók egy filmre.

Defender Of The Crown

Ha már a Witchernek a jelek szerint nem sikerül, akkor akár lehetne ez is az Új Trónok Harca! A Defender Of The Crown a maga idejében korszakalkotónak számított, hiszen a középkori Britanniában játszódó stratégiai program abszolút stílusteremtő volt. Remekül vissza lehetne adni egy grandiózus filmben vagy pláne egy több évados sorozatban a normannok és a szászok civódását, ahol is több, eltérő tulajdonságokkal, lehetőségekkel és habitussal bíró főúr gyepálta egymást ideiglenes szövetségeket kötve.

A játék forradalminak számított a minijátékaival, például a belső nézetes lovagi tornával, vagy a pénzgyűjtő várrablásokkal, királylány-szabadításba és szexbe torkolló kaszabolásokkal, amik mind megjelenhetnének egy élő szereplős filmben is gond nélkül. Hogy a brutál várostromokról (pestist, vagy görögtüzet is lehetett katapultálni az ellenre), illetve a komolyra duzzadt seregek csatáiról már ne is beszéljünk. A hab a tortán, hogy a játékban megjelenik Robin Hood is, konkrétan nottingham környékére látogatva meg lehet kérni, hogy lopjon nekünk egy kis pénzt, így a sherwoodi erdő ura is megjelenhetne a filmben vagy sorozatban.

Fallout: New Vegas

Senki sem tudja, hogy ki kezdte, de ez már mindegy is: 2077. október 23-án Kína, az Egyesült Államok, az újjáalakult Szovjetunió és az EU egykori tagállamai egyaránt útjára indítják megmaradt, atomtöltettel felszerelt rakétáikat, pusztasággá változtatva az amúgy is meggyötört Földet. Az emberiség nagy része elpusztult, a maradék pedig kisebb-nagyobb nyavalyáktól szenvedve, rosszabb esetben mutálódva, jobb esetben pedig különleges óvóhelyeken tölti mindennapjait. A rettenetesen népszerű Fallout széria egyes részei ezen disztópikus környezetben játszódnak, rendszerint úgy, hogy a játékos egy ilyen menedékből indulva, egy kisebb feladattal megbízva indul a környező világ felfedezésének. Egy olyan világénak, amely hemzseg a fenevadaktól, jó vagy rossz szándékú emberektől, mutánsoktól, banditáktól és robotoktól. Mindez nyakon öntve a XX. század ötvenes évek Amerikáját idéző dizájnnal, elképesztően egyedi, és magával ragadó hangulatot eredményez.

Az összes részt szeretjük a bughalmaz Fallout 76-ot leszámítva, de szerintünk a legjobb a Fallout: New Vegas, ahol a posztapokaliptikus Mojave sivatagban, illetve Las Vegas helyén felépült New Vegasban kell kalandozni. Itt aztán tényleg felbukkan minden és mindenki, egymásnak feszülnek a különféle politikai frakciók és érdekkörök a pusztulásból ébredező világ háttere előtt. Irgalmatlan jó sci-fit lehetne belőle forgatni, és akár átvehetnék egy az egyben a párbeszédeket és karaktereket is, hiszen ezek is nagyon jól sikerültek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!