Itt a Huawei korlátozáskerülő appja

Huawei, P40 Pro, kamera, képek
A kijelző világosban is remekül látszik.
Vágólapra másolva!
A Play Áruház nélküli mobiljain hasznos a Petal Search.
Vágólapra másolva!

A Huawei csendben elérhető tett egy új alkalmazást az AppGallery programboltjában, amely jelentősen megkönnyítheti Google-szolgáltatások nélkül érkező mobiljain a népszerű appok keresését és telepítését. Ugyan az AppGallery boltjának kínálata gyorsan bővül, ám vagy az USA szankciói miatt, vagy üzleti megfontolásból rengeteg népszerű app nem érhető el benne, így például a Facebook és a YouTube sincsenek a repertoárjában.

Huawei P40 Pro Forrás: Origo

A Petal Search nem egy újabb programbolt, hanem egy olyan kereső, amely vagy hivatalos webhelyekről, vagy harmadik felek által üzemeltetett programboltokból teszi lehetővé az alkalmazások letöltését.

Ezzel a módszerrel a mobilozók hozzájuthatnak az appokhoz, de a cég technikailag nem sérti meg az USA kereskedelmi korlátozásait.

Magukat a keresési találatokat az amerikai Bing szolgáltatja, és nem világos, hogy erről született-e bármiféle megállapodás a Huawei és a Microsoft között.

Hivatalos webhelyekről és harmadik felek által üzemeltetett programboltokból lehet mobilalkalmazásokat letölteni a Petal Search appal Forrás: Origo

A megoldás nagy hátulütője, hogy a harmadik felek által üzemeltetett programboltokba sokkal könnyebb lehet rosszindulatú kódokkal módosított vagy hamis alkalmazásokat feltölteni, mint az AppGallerybe vagy a Play Áruházba, plusz az appokhoz érkező frissítéseket is kézzel kell telepíteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről