A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már az újracsomagolt okostelefonokat sem viszik úgy, mint régen

Vágólapra másolva!
Globálisan csak 1 százalék a mínusz, egyes régiókban azonban jobban csökkent a vásárlási kedv.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok piacán 2019-ben csökkentek az eladások, és mindez az újracsomagolt mobilok eladásaira is hatással volt. Újracsomagolt minden használt mobil, amit annak gyártója gyári állapotba hozott, és újra forgalomba bocsátott. A Counterpoint Research elemzői szerint a gyártók 137 millió újracsomagolt okostelefont tudtak tavaly eladni, ami éves szinten 1 százalékos visszaesést jelez. Európában 3, Kínában 4, Amerikában 5, Japánban 8 százalékkal csökkentek ez ilyen termékek eladásai. A globális átlag mínusz 1 százalék volt.

Forrás: androidpit

Négy éve ez az első alkalom, hogy az újracsomagolt mobilok eladásai egész évben csökkentő trendet mutatnak. Ennek oka, hogy már többen vásárolnak inkább olcsóbb, de új mobilt, valamint az, hogy a vásárlási kedv alapjaiban csökkent a gazdasági problémák miatt.

Latin-Amerikában és hasonló térségekben továbbra is népszerűek viszont az ilyen eszközök, ugyanis csökkentett áron lehet így prémim termékhez hozzájutni. A koronavírusjárvány miatt azonban nem sok jóra lehet számítani, 2020 újabb visszaeséseket hoz majd az elemzők szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!