A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Jöhetnek PS5-re a Microsoft új stúdióinak játékai

fallout 76 wastelanders videojáték
Fallout 76 Wastelanders
Vágólapra másolva!
Termékenként születik majd döntés a támogatott platformokról.
Vágólapra másolva!

Óriási sokkot okozott tegnap a bejelentés, hogy a Microsoft minden idők egyik legnagyobb értékű játékipari akvizícióját végrehajtva 7,5 milliárd dollárért bekebelezi a komplett Zenimaxot. Ennek részeként a Bethesdához és id Software-hez hasonló stúdiók mellett The Elders Scrollshoz, a Fallouthoz és a Doomhoz hasonló szériák is a Microsoft tulajdonába kerülnek.

Fallout 76 Wastelanders Forrás: Bethesda

A felvásárlás elsődleges okát az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass for PC digitális játékbérlők felturbózása jelenti: a Zenimaxhoz tartozó cégek már kiadott játékai hamarosan bekerülnek majd szolgáltatások kínálatába, a jövőbeli játékaik pedig

a megjelenésük napjától fogva elérhetőek lesznek az előfizetők számára.

A felvásárlás másik kulcsfontosságú kérdése, hogy mi lesz a korábban multiplatform játéksorozatokkal, vajon lehet-e majd játszani például a következő The Elders Scrollsszal és Fallouttal a PlayStation 5-ön? Erre tökéletesen egyértelmű válasz jelenleg nincs, de a Microsoft és a Bethesda eddigi kommunikációja alapján nincs kizárva a Sony konzolját választottak jövőbeli kiszolgálása.

A Microsoft szerint minden jövőbeli játék esetében egyenként dől majd el, hogy elérhetőek lesznek-e a PC és Xbox platformokon kívül.

Ez teljesen érthető, hiszen a meglévő és jövőbeli zenimaxos játékok Game Passbe való berakásával már alapvetően is óriási gyomrost kapott a Sony, üzletileg nem lenne sok értelme lemondani a PlayStation-tulajoktól beszedhető, irgalmatlan összegekről. Emellett PR-szempontból sem volna előnyös megkorbácsolni a rivális platformon lévő gamereket, főleg miután az Xbox-üzletág vezetője már évek óta azzal kampányol, hogy szeretné lebontani a különböző platformokat használó gamerek közti falakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!