A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Japánban már porszívózzák az elhagyott füleseket

google pixel buds fülhallgató edzés sportolás edzőterem zenehallgatás music
Google Pixel Buds (2020)
Vágólapra másolva!
Tokióban a vasúti pályára ejtett tárgyak negyedét teszik ki a vezeték nélküli fülhallgatók.
Vágólapra másolva!

Nagyobb odafigyelésre szólította fel az utazóközönségét az East Japan Railway vasúttársaság, miután drámaian megnőtt az utasok füleiből kipottyant, majd a sínek mellé esett fülhallgatók száma. A teljesen vezeték nélküli kütyük tipikusan felszálláskor vagy leszálláskor hullanak ki az utasok füleiből.

A kép csak illusztráció (Google Pixel Buds 2020) Forrás: Google

A vasúttársaság szerint idén július és szeptember között a tokiói körzet 78 vasútállomásán egész pontosan 950 darab vezeték nélküli fülhallgatót szedtek ki a sínek mellől az illetékesek, így azok már a leejtett tárgyak negyedét tették ki. Ráadásul a sínek mellé esett tárgyak felszedésére kitalált fogóeszközzel nehéznek bizonyult ezeket megragadni, így vasúttársaság kénytelen volt kifejlesztetni a Panasonic-kal egy specializált porszívót a gyors felszippantásukra. A tesztelési fázisban lévő porszívó a jelek szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket, sokat gyorsít az elveszített fülesek begyűjtésén.

A pályára pottyant vezeték nélküli fülhallgatók az East Japan Railway mellett a többi japán vasúttársaság számára is egyre nagyobb problémát jelentenek, azok is próbálják nagyobb óvatosságra inteni az utasokat. Természetesen az utóbbiaknak sem áll érdekükben a füleseik elvesztése, a puszta kellemetlenség mellett érdemi anyagi kárt okoz az elhagyásuk, nem olcsóak a jobb minőségű modellek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!