Összekavarják az Instagram ikonjait

instagram képmegosztó
Vágólapra másolva!
Hamarosan újra megváltozik a népszerű közösségi szolgáltatás felülete, bizonyos ikonok más helyekre kerülnek majd.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben a Facebook egyre több változtatást eszközöl a tulajdonában lévő Instagramon, így az folyamatosan bővül új funkciókkal, illetve egyre szorosabban összeolvad a Messengerrel - az üzenetküldős rész például hamarosan egységesülni fog.

De más fronton is történni fognak változások a következő időszakban, az Instagram ugyanis jobban előtérbe szeretné helyezni a vásárlást, valamint a TikTok riválisaként létrehozott Reels funkciót.

Enne érdekében az Instagram úgy döntött, hogy átvariálja a régóta érintetlen alsó ikonsort, ahol eddig öt funkció kapott helyet, és ezután is öt fog, csak éppen a Tevékenység funkció, valamint az új tartalom létrehozására szolgál gomb eltűnik onnan, és a helyére jön középre a Reels, mellé pedig a Bolt.

Forrás: Instagram

Természetesen a kikerült két ikon sem tűnik el a süllyesztőbe, hanem átkerültek a jobb felső sarokba az Instagram Direct ikonja mellé.

A váltás mögött az állhat, hog most már az Instagram eléggé kiforrottnak érezheti a Reels funkciót, így szeretné azt jobban előtérbe tolni, a Bolt segítségével pedig hatékonyabban tudja majd bevonzani a vállalkozásokat, illetve kényelmesebbé tenni a vásárlásokat a járvány időszakában.

Úgy tudni, hogy a változtatások nem az alkalmazás frissítésével történnek majd, hanem a szolgáltató oldalán lépik meg ezeket, és fokozatosan jelennek majd meg az újdonságok az egyes régiókban és felhasználóknál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!