Csak egy új Androidot kapnak az olcsóbb OnePlus Nord telefonok

Vágólapra másolva!
Sajnos a OnePlus újonnan érkezett olcsóbb készülékeihez koránt sem jár olyan terméktámogatás, mint amit eddig megszoktunk a gyártótól.
Vágólapra másolva!

A OnePlus kiváló telefonokat gyárt, amik most már ugyan lényegében nem olcsóbbak, mint a konkurencia, azonban két előnyük még mindig van, ami miatt rendkívül vonzóak lehetnek: egyrészt az Androidra épített OxygenOS felületük nagyon letisztult, többnyire a Google által kitalált eredeti élményt hozza, másrészt pedig a gyártó legalább két Android főverzióval frissíti a készülékeket, és három évig biztonsági frissítéseket is garantál.

A OnePlus eddig leginkább csak csúcskategóriás telefonokat gyártott, azonban a Nord nevű modellel megérkeztek a középkategória tetejére, majd a Nord N10 5G-vel és Nord N100-zal a középkategória aljára is.

Forrás: OnePlus

A potenciális vásárlók joggal örülhettek volna, hogy fent említett előnyöket végre megkaphatják olcsóbban is, ami azonban csak részben igaz. Az OxygenOS változatlan, így tehát aki a nyers Google-féle felületet szereti, az itt sem fog csalódni, azonban a két alsóbb kategóriás készülék esetében nem számíthatunk annyi frissítésre, mint a drágább modelleknél.

Egészen konkrétan a gyártó egy darab új Android főverziót ígér, a biztonsági frissítéseket pedig két évig garantálja.

Ráadásul probléma, hogy az N10 5G és az N100 még Android 10-zel jelent meg, holott már elérhető az Android 11, és például a drágább OnePlus 8T már alapból ezt kapta meg. A fentiek értelmében tehát az olcsóbb készülékek vásárlói nem a jövőre esedékes Android 12-re számíthatnak, hanem csak a 11-esre.

Persze, hatalmas újdonságok most már nincsenek az egy Android főverziók között, a 11-es változat is bőven jó lesz még két év múlva, és egy ilyen, alsóbb kategóriás készülék addigra valószínűleg egyébként is megérik majd a cserére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről