Játékkonzol miatt lógott az edzésről a katona

kibervédelem hadsereg terrorizmus obama
Staff Sgt. Alex Garviria, 721st Communication Squadron senior systems controller, and 2nd Lt. Rachel James, 721st CS crew commander, work in the Global Strategic Warning and Space Surveillance System Center at Cheyenne Mountain Air Force Station, Colo., Sept. 2, 2014. The 721st CS provides continuous monitoring of the strategic missile warning systems to ensure a constant dataflow of key information to North American Aerospace Defense Command (NORAD), U.S. Northern Command, U.S. Strategic Command, Air Force Space Command, Secretary of Defense, President of the United States, strategic, and theater commanders. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Krystal Ardrey)
Vágólapra másolva!
Lefokozták a Space Force fegyelmezetlen altisztjét.
Vágólapra másolva!

Mulatságos fegyelmi probléma került napvilágra az USA légierejéhez tartozó, a harminchét évig létezett űrparancsnokságot tavaly decemberben külön haderőnemként leváltott Space Force divíziónál. Ez jelen pillanatban többek közt a katonai drónok és a GPS helymeghatározási rendszer üzemeltetésével foglalkozik, csupán 2500 főt számlál, a Colorado állambeli Peterson légibázison van a központja.

A kép csak illusztráció Forrás: USAF/Krystal Ardrey

A megrovó levél szerint a kisatírozott nevű katona december elsején harminc percet késett egy fizikai edzésről, miután először körbejárta a közeli Target áruházakat, hátha tud valahol venni egy PlayStation 5 játékkonzolt. A várható késésről informálta a felettesét, aki az edzésen való időszerű megjelenésre utasította. Erre annyit válaszolt SMS-ben az illető, hogy „YOLO, PS5 > fegyelmi eljárás".

Ezzel fején találta a szöget, a felettese lefokozta E-4 Senior Airmanről E-3 Airman First Class-ra, ezzel együtt pedig 2262 dollárról 2042 dollárra csökkent a bére. A dokumentáció arra utal, hogy nem ez volt az első fegyelmi probléma az illetővel, plusz a helyzet szimplán kínos Space Force számára, hiszen a más haderőnemeknél szolgálók ilyen botrányok nélkül is szeretik köszörülni a nyelvüket a tisztjein.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!