A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Új módon kaphat funkciókat a Windows 10

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
Frissebb buildek helyett szolgáltatáscsomagok érkezhetnek hozzá.
Vágólapra másolva!

Az otthoni és a vállalati ügyfelek számára is rendkívül kényelmetlen a Windows 10 hathavonta érkező új kiadásainak a telepítése, de a probléma megoldásán már jó ideje dolgozik a Microsoft. Az elmúlt két évben ennek már látványos eredménye is volt: akik a tavaly tavaszi főverzióról frissítettek a tavaly őszi, vagy az idén tavasziról az idén őszi Windows 10-re, azoknak hosszas telepítgetés helyett csak egy kis patchet kellett installálniuk, és máris az operációs rendszer legújabb főverzióját használhatták.

A kép csak illusztráció (Dynabook Portégé X50) Forrás: Dynabook

Ennek oka, hogy a Microsoft elkezdte a Windows 10 havi rendszeres összegző frissítéseiben eljuttatni a rendszer következő változatának újdonságait a felhasználókhoz, így már csak ténylegesen aktiválni kellett a számítógépeiken titokban szunnyadó fejlesztéseket.

A héten a Microsoft egy újabb módszert kezdett tesztelni a Windows 10 új funkcióinak gyorsabb és gondmentesebb kiadása érdekében: a jövőben hajlandó lesz olyan új fejlesztéseket elérhetővé tenni, amelyek eddig csak az újabb és újabb főverziók kiadásakor jelenhettek meg.

A módszerrel gyorsabban és kockázatmentesebben kaphatnak funkcionális újdonságokat a felhasználók.

A cég konkrétan a Windows Feature Experience Packot lesz hajlandó az alap operációs rendszertől különállóan frissíteni a Windows Update-en keresztül. A bétatesztelők számára a napokban elérhetővé vált első próbafrissítés két újdonságot hozott: egyrészt képernyőkép WIN+SHIFT+S kombinációval való mentésekor a felhasználók közvetlenül beküldhetik egy általuk választott mappába a screenshotot, másrészt pedig portré módban a rendszer érintőkijelzős billentyűzete támogatja a kettéosztott nézetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!