A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bezárt a DayZ fejlesztőstúdiója

dayz bohemia interactive videojáték
DayZ
Vágólapra másolva!
Ettől elvileg jönnek még a beígért frissítések a játékhoz.
Vágólapra másolva!

Régóta keveset hallani az ARMA2 modból dedikált játékká vált DayZ háza tájáról, a battle royale műfaj fősodratúvá válása alaposan kivette a szelet az óriási térképen játszódó, zombis túlélőjáték vitorlájából. Emellett persze probléma, hogy a mai napig rendkívül csiszolatlan a termék, pedig úgy hét éve dolgoznak rajta főállású fejlesztők.

DayZ Forrás: Bohemia Interactive

A napokban újabb aggasztó hírt kaptak a DayZ kitartó rajongói, a Bohemia Interactive bezárta a fejlesztését végző, pozsonyi stúdióját. A cég szerint ennek ellenére támogatott marad a játék, a tervek szerint az idén januárban bejelentett tartalmi és funkcionális frissítések is elkészülnek hozzá, csak

lassabban fog menni a munka.

Nem világos, hogy mi történt a pozsonyi stúdióban dolgozó fejlesztőkkel, de a kommunikáció alapján a többségük jó eséllyel nem kapott más pozíciót a cégnél. A bezárásnak köze lehetett ahhoz, hogy a Bohemia egyre több erőforrást csoportosít az új generációs Enfusion játékmotorja fejlesztésére, erről az említett januári blogbejegyzésben is beszélt a stúdió illetékese, már akkor csökkent emiatt a DayZ-n dolgozó fejlesztők száma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!