Itt a Microsoft új csúcslaptopja

microsoft surface book 3 laptop notebook windows 10
Microsoft Surface Book 3
Vágólapra másolva!
GeForce videovezérlőkkel is kapható lesz a Surface Book 3.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a legújabb hardveres termékeit a Microsoft, a tápláléklánc tetején az utoljára két éve frissített Surface Book termékcsalád legújabb kiadásával. A Surface Book 3 egy hibrid hordozható számítógép, a billentyűzetes és tapipados egységéből igény esetén teljesen kipattintható az érintőkijelzős felső része, azaz laptopként és táblagépként is használható a termék.

Microsoft Surface Book 3 Forrás: Microsoft

Az új Surface Book pont ugyanúgy néz ki, mint az elődje, bár szerencsére továbbra sem érheti szó a ház elejét, nagyon trendi megoldásról van szó.

A Microsoft mérnökei csak a belsőségeket frissítették, az idei modellben már tizedik generációs Intel Core i5 vagy Core i7 processzor dolgozik, ám továbbra is a gyengébb, négymagos és 15 wattos egységekről van szó, így nem kell csúcsteljesítményre számítani. Kontextusként az Apple a kérdéses processzorcsaládok erősebb, 45W-os variánsait használja a MacBook Prókban.

Microsoft Surface Book 3 Forrás: Microsoft

Ami már érdekesebb, hogy a gép 13,5 hüvelykes kijelzőjű variánsa opcionálisan NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q dedikált videovezérlővel is kérhető, míg a 15 hüvelykes változatában szériatartozék az NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Max-Q, de felárért NVIDIA Quadro RTX 3000 modell is szereltethető bele.

A dedikált videokártyák a billentyűzetes részben kaptak helyet, így nem érhetőek el, amennyiben a felhasználók kettészedik a Surface Book 3-at. Ilyen módban a processzorokba integrált Intel Iris Plus videovezérlő adja a képet, a GeForce nélküli alapmodellben pedig persze csak ez áll rendelkezésre.

A Microsoft állítása szerint a Surface Book 3 modellek akár 17,5 órás üzemidőt is kínálhatnak, a csúcsmodellekre fogékony vevők pedig akár 32 GB memóriával és 2 TB-os SSD-vel is kérhetik a gépeket. Viszont kár, hogy Thunderbolt 3 kaput nem kínál a család, ez jól jöhetne egyes tartalomkészítőknek.

A Surface Book 3 forgalmazása május 21-én kezdődik az USA-ban, kezdőára pedig 1599 dollár, olyan nettó 520 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről