A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Csúszik a 7 nm bevezetésével az Intel

intel processzor cpu alaplap
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Legalább 2022-ig maradnak 10 nanométeren a processzorai.
Vágólapra másolva!

Nem ért véget az Intel kálváriája, a befektetőinek adott legújabb tájékoztatásában kénytelen volt bejelenteni a 7 nanométeres gyártástechnológiára való átállásának csúszását. A hivatalos álláspont szerint a processzorai legalább 2022-ig maradnak az épphogy csak használhatóvá vált, 10 nanométeres gyártósorokon.

A kép csak illusztráció Forrás: Bru-nO / Pixabay

Az újabb csúszás erősen megkérdőjelezi, hogy az Intel a következő években mennyire lesz képes versenyezni a rendkívüli tempóra kapcsolt AMD-vel, bár a 10 nanométert idén a laptopos egységek után az asztali PC-s processzoraiban is képes lesz bevezetni.

Frissítés: az Intel asztali számítógépes processzorai idén maradnak 14 nanométeren, az első 10 nm-es modellek a 2021-ben érkező Rocket Lake család tagjai lesznek.

Ez pozitív hatással lesz a termékeinek teljesítményére és fogyasztására, a 2015 óta használt 14 nm-en az architektúrája már elérte a teljesítőképességének határát.

Mindeközben az AMD persze nem lassít majd. A még idén bemutatkozó, Zen 3 architektúrás processzorai maradnak 7 nm-en, azonban a pletykák szerint a Zen 4 már átválthat 5 nanométerre, így középtávon képes lehet megőrizni az Intellel szembeni előnyét a gyártástechnológia terén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!