A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Keményen dolgozik a közellenséggé váláson az Apple

mobilozás videochat videocsevegés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem értesülhetnek a facebookozók az adományaik megdézsmálásáról.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt a Facebook bejelentette a fizetős események funkciót, ezzel a megfelelő országokban élő oldaltulajdonosok az interneten keresztül, virtuális belépőjegyet árulva tehetnek elérhetővé tartalmakat, tarthatnak élő közvetítéseket. Például a zenészek megtehetik, hogy adnak egy kisebb koncertet, a rajongóik pedig a Facebook webhelyén vagy mobilappjain keresztül nézhetik azt a belépőjük megváltása után.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A Facebook szerint a fejlesztést a koronavírus-járvány apropóján találta ki, a célja pedig a klasszikus fellépések híján bajba került tartalomkészítők és kisebb vállakozások kisegítése. Éppen ezért is a funkció elérhetővé válását követő legalább egy évben nem von le jutalékot a megvásárolt belépőjegyek árából, a kifizetett pénz 100 százalékát megkapják az események szervezői.

Magyar oldalak is indíthatnak fizetős, online eseményeket. Csak iOS-en fizetve nem jut el a belépő árának 100 százaléka a szervezőhöz. Forrás: Facebook

Aki a Facebook webhelye helyett az androidos appjában próbál fizetni a belépőért, arra ugyanez vonatkozik, a Google eltekintett a 30 százalékos jutalékának levonásától.

Az Apple ugyanerre nem volt hajlandó: aki iPhone vagy iPad eszközön vesz belépőt a Facebook mobilappban, az csak az Apple megszokott fizetési rendszerén keresztül fizethet, és a vállalat

le fogja vonni a belépő árából a 30% jussát.

A körülményeket figyelembe véve ez visszatetsző, de az Apple-nek most sikerült rátennie még egy lapáttal: a Reuters szerint blokkolta az iOS-es Facebook mobilapp legújabb frissítésének kiadását, mivel az megpróbálta felhívni a felhasználók figyelmét, hogy ha ott fizetnek az eseményekhez való hozzáférésért, akkor az alkotóknak és üzleteknek szánt pénzük 30 százaléka az Apple zsebében landol.

A frissítés visszadobásának indoklásában azt írta az Apple, hogy a pénzük megdézsmálására való figyelemfelhívás teljesen irreleváns a felhasználók számára, nekik arról nem kell tudniuk.

Időközben kiderült, hogy az androidos Facebook mobilapp fizetési oldaláról is eltűnt a szöveg, miszerint nem von le jutalékot a belépő árából cég. Hírünk írásakor nem volt világos ennek az oka.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!