A Zenfone 7 is flipes kamerát kapott

asus zenfone 7 pro
Asus Zenfone 7 Pro
Vágólapra másolva!
Ugyanazok az okostelefon előlapi és hátlapi kamerái.
Vágólapra másolva!

Maradt a Zenfone 6-tal kitaposott úton az Asus, a cég bemutatta a szintén flipes kameradizájnnal rendelkező Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro mobiljait. A külsőre azonos telefonok érdekessége, hogy a kameráik alapvetően a hátlapjukból kandikálnak ki, azonban előlapi kamera módra váltva elforog és kiemelkedik a testükből a kameraszigetük, hogy szembenézzen a mobilozóval.

Asus Zenfone 7 Pro Forrás: Asus

A tavalyi Zenfone 6 két kamerájával szemben a Zenfone 7 modellek kameraszigetében már három szenzor található. A fő kamera egy széles látószögű és 64 MP-es modell, a másik egy 12 megapixeles ultraszéles (113°) látószögű, a harmadik pedig egy 8 MP-es, 3× optikai zoomra képes telefotós.

Az Asus teljesen újratervezte a flipet, jóval kisebb méretű, de kétszer akkora nyomatékú motor hajtja. Ami ennél fontosabb a vevők számára, hogy megduplázódott a mechanika várható élettartama, papíron 200 ezer nyitás-csukás ciklust bír ki.

Elvileg olyan 5 éven keresztül napi 100 alkalommal kellene működésbe hozni ahhoz, hogy kellemetlen mértékben kikopjon.

A flipes kamera óriási előnye a trendiségen túl, hogy ugyanazok a remek kamerák állnak rendelkezésre a szelfik készítéséhez és a videocsevegéshez, mint amelyeket az általános fotózásra és videózásra is kitaláltak. A Zenfone 7 és ZenFone 7 Pro kamerái között annyi különbség van, hogy az utóbbiban az ultraszéles és a telefotós kamerák is kínálnak optikai képstabilizációt.

Asus Zenfone 7 Pro Forrás: Asus

A telefonokba ugyanaz a 6,67 hüvelykes és 1080×2400 pixeles Super AMOLED érintőkijelző került, 90 Hz-es képfrissítési sebességgel, HDR10+ kompatibilitással, akár 700 nites maximum fényerővel.

Mindkettő támogatja a 6 GHz alatti 5G mobilhálózatokat, a normál készülékbe Qualcomm Snapdragon 865, míg a Pro társába Snapdragon 865+ rendszerlapka került.

A memória és a háttértár konfigurációi között is van különbség, az előbbi 6+128 GB és 8+128 GB, míg az utóbbi 8+256 GB kiadásban lesz elérhető. Mindkettő lehetőséget ad az akár 2 TB-os microSDXC memóriakártyák használatára.

Asus Zenfone 7 Pro Forrás: Asus

A készülékek további érdekességeit a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó, továbbá az 5000 milliamperes akkumulátor jelenti. Az utóbbi támogatja a 30 wattos gyorstöltést, így elméletileg 34 perc alatt 60 százalékosra, 93 perc alatt pedig 100 százalékra tölthető. A vezeték nélküli töltés és az audio Jack hangkimenet sajnos kimaradtak a funkciólistáról.

Az Asus Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro európai forgalmazása szeptember elején indul, az előbbi 699 eurónál kezdődik majd, az utóbbiért pedig 799 eurót kér a vállalat; átszámítva 248 és 283 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről