Dínós QR-kódok jöttek a Chrome böngészőbe

google chrome
A Chrome számítógépes és mobilos verziójában is elérhetővé vált a nézett weblapok linkjének QR-kódon keresztüli megosztása
Vágólapra másolva!
Könnyen megosztható velük az éppen nézett weblap linkje.
Vágólapra másolva!

Újabb évek óta ért fejlesztés vált elérhetővé a Chrome böngésző androidos és számítógépes változataiban, egy szerveroldali változtatással a Google aktiválta a QR-kódon keresztüli linkmegosztást, a segítségével pillanatok alatt legenerálható az éppen nézett weblapra mutató kód. Az újdonságot jó eséllyel kevesen fogják napi szinten használni, de többféle élethelyzetben is jól jöhet, időnként kiválthatja például a weblapok linkjeinek e-mailben vagy chatüzenetekben való küldözgetését.

A Chrome számítógépes és mobilos verziójában is elérhetővé vált a nézett weblapok linkjének QR-kódon keresztüli megosztása Forrás: Origo

Ugyan a Chrome által generált QR-kód közepén szokatlan módon egy dínó terpeszkedik, ám ennek ellenére teljesen szabványos, bármelyik kódfelismerésre képes mobilappal beolvastatható. Asztali számítógépeken a weblap QR-kódjának előhívásához először be kell kattintani a böngésző címsorába, majd a jobb szélén felbukkant ikonra kell klikkelni. A Chrome mobilos verziójában sem tart semeddig a QR-kód elérése, a főmenü [Megosztás...] részében található.

További érdekesség, hogy számítógépeken és mobileszközökön is lehetőség van a generált QR-kód képfájlba való lementésére, ami megkönnyítheti például a kód szórólapokon való elhelyezését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről