Visszatért az időrendi hírfolyam a Facebookba

facebook news coffee kávézó okostelefon smartphone hírolvasás reading news
Elsőként az USA-ban válik elérhetővé a Facebookon a Hírek fül
Vágólapra másolva!
Mobilon és böngészőben is elérhető egy új fülön keresztül.
Vágólapra másolva!

Hat évvel ezelőtt a Facebook kivezette a hírfolyamban a korábban alapértelmezett időrendi rendezést, miután végtelen bölcsességében úgy találta, hogy helyette inkább teljesen rejtélyes módon fogja összeállítani a bejegyzések listáját. Egy eldugott opción keresztül elméletileg sokáig vissza lehetett kapcsolni a bejegyzések időrendben való mutatását, azonban a gyakorlatban ez nyilvánvalóan nem működött jól, az aktiválása után sem volt megfelelő a posztok sorrendje.

A kép csak illusztráció Forrás: Facebook

Most a jelek szerint ténylegesen visszatért a kronológia sorrendű hírfolyam, a mobilappokban és a böngészős át kell váltani a „Legutóbbiak" névre keresztelt új fülre a megtekintéséhez. A hírek szerint az Apple iOS-es mobilappban valamiért heteket csúszhat az újdonság elérhetővé válása, de Androidon és a böngészőkben már aktívnak kell lennie.

Emellett a Facebook hamarosan lehetővé teszi majd annak a részleges szabályozását, hogy kik kommentelhetnek a bejegyzések alá. Három választási lehetőség lesz: mindenki, csak az ismerősök, továbbá kizárólag a kukacos módszerrel a posztban megemlített személyek és oldalak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!