A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Limitálná a kínai gyerekek képernyőidejét a TikTok

TikTok data protection Processes USA China app Mobile Online media Symbol photo Symbol image Horizontal INTERNET GOVERNMENT SMARTPHONE TECHNOLOGY SYMBOL
PRODUCTION - 28 April 2021, Berlin: The logo of the app TikTok is seen on the screen of a smartphone. US President Joe Biden has lifted the bans on the apps Tiktok and WeChat ordered by his predecessor Donald Trump. (to dpa "US administration lifts Trump sanctions on Tiktok and WeChat") Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A szülőknek egyelőre manuálisan kell majd aktiválniuk az ifjúsági módot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a kínai kormány számos videójátékozással és médiával kapcsolatos szabályozást jelentett be a gyermekek védelmére hivatkozva, így a TikTok videós közösségi hálózat úgy döntött, hogy lehetővé teszi a 14 éven aluliak esetében a szolgáltatás elérésének korlátozását.

A kép csak illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

Ennek keretében a Kínában Douyin néven ismert TikTokban a szülők hamarosan aktiválni tudják majd az ifjúsági módot a gyermekeik fiókjaiban, ezt követően azok 6-22 óra között maximum napi 40 percet használhatják a szolgáltatást. Emellett az esetükben előtérbe kerülnek majd az oktatási tartalmak, például népszerű és érdekes tudományos kísérletekről, múzeumokról, kiállításokról, történelemről szóló videókat próbál majd ajánlgatni számukra.

A hamarosan elérhetővé váló korlátozások elsőként csak a valódi névvel regisztrált és hitelesített fiatalkorúak fiókjaiban lesznek opcionálisan elérhetőek. A TikTok arra sarkallja a szülőket, hogy hajtsák végre a gyermekeik fiókjaiban a személyazonosítási folyamatot, majd az elérhetővé válását követően kapcsolják be az ifjúsági módot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!