Tálcán kínálná a híreket a Windows 10

windows 10
Híreket és egyéb információkat mutogat majd egy új panelen a Windows 10
Vágólapra másolva!
Plusz az időjárást is mutatná az értesítési terület mellett.
Vágólapra másolva!

Szerdán megérkezett a Windows 10 idén tavaszi főverziójának első előzetese az új évben, a Microsoft pedig rögtön egy látványos újdonság tesztelését kezdte meg benne. A fejlesztésnek köszönhetően a Tálca jobb oldalán feltűnik az éppen aktuális időjárás, erre rákattintva pedig felugrik egy híreket, időjárási adatokat és egyéb információkat mutató panel.

Híreket és egyéb információkat mutogat majd egy új panelen a Windows 10 Forrás: Microsoft

A Microsoft szerint a felületen megjelenő információk személyre szabhatóak lesznek: alapvetően magától próbál majd a felhasználók számára releváns cikkeket ajánlani az algoritmusa, de a számítógépezők manuálisan is jelezhetik benne a számukra érdekes és érdektelen témákat.

A cikkekre kattintva azok kötelezően a Microsoft Edge böngészőben nyílnak meg, bár ebben nincs semmi újdonság, a vállalat a Start menü webes keresési találatai esetében is agresszíven a saját böngészőjét tukmálja rá a felhasználókra.

A tájékoztatás szerint hirdetések nem lesznek az új panelen, a megjelenítését pedig teljesen kikapcsolhatják majd a számítógépezők. Az újdonság első körben Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában és Kanadában vált tesztelhetővé, de természetesen a további országokra való kiterjesztése is folyamatban van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről