A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elérhető PlayStation 5-ön a hírhedt Denuvo

destruction allstars playstation 5 ps5 videojáték
Destruction AllStars
Vágólapra másolva!
Csalás elleni védelemre találták ki a többjátékos termékekhez.
Vágólapra másolva!

Váratlan tájékoztatással rukkolt elő a napokban az Irdeto, a PlayStation 5 Tools and Middleware programhoz való csatlakozásának köszönhetően mostantól minden az új konzolra fejlesztő cég számára elérhetővé vált a Denuvo Anti-Cheat. A PC-s játékokban évek óta használt szoftver egyben feltörés és cheatelés elleni védelmet is nyújt, míg konzolokon csak a csalók megállítására használható.

A kép csak illusztráció (Destruction AllStars) Forrás: Sony

Az Irdeto kihangsúlyozta, hogy a Denuvo konzolos játékokba való beépítésének nincs teljesítménybeli hatása, nem fognak miatta rosszabban futni a termékek. Számítógépeken különösen az első időkben bebizonyosodott, hogy súlyosan lelassíthatja a játékokat, ám ez a fejlesztők általi rossz beállításának volt köszönhető: feleslegesen agresszívan túráztatták, ami óriási processzorterheléshez vezetett.

A mostani bejelentés kapcsán inkább az a furcsa, hogy mi szükség van a PlayStation 5-ön a Denuvo használatára, hiszen a számítógépektől eltérően ezen nincs mód a cheatelőprogramok futtatására.

Persze ha sikerül feltörni a konzolt, akkor előnyössé válhat.

További érdekesség, hogy a Denuvo Anti-Cheatet állítólag több korai PlayStation 5-ös játékban is bevetették már, továbbá PlayStation 4, Xbox One és Xbox Series platformokra is elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!