Háromévnyi frissítést ígér a mobiljaira az LG

lg velvet
LG Velvet
Vágólapra másolva!
Abszurd módon a piacról való kilépésével javulhat a támogatása.
Vágólapra másolva!

Ígéretének megfelelően a mobilpiacról való kilépését a héten bejelentett LG némileg tisztázta, hogy az újabb okostelefonjaival rendelkezők milyen szoftveres terméktámogatásban részesülnek a jövőben. A tájékoztatás szerint a 2019-es és újabb Velvet, Wing, G-Series és V-Series telefonjaival rendelkezők a készülékek kiadásától kezdve három éven át számíthatnak az újabb Android-főverziók megjelenésére, ami meglepő, hiszen a megszokott teljesítménye alapján ennyire sem volt érdemes számítani a cégtől.

LG Velvet Forrás: LG

Elméleti síkon ez például a Velvet modell esetében azt jelentené, hogy a tavaly Android 10-zel piacra került készülék nem csak az Android 11-et kapja meg (ennek a frissítésnek a terjesztése nemrég megkezdődött), de az idei Android 12, továbbá a jövő évben várható Android 13 is megérkezhet rá.

A gyártó szerint emellett néhány 2020-as évjáratú Stilo és K-Series modell támogatását is folytatja, ezekre két éven át kívánja kiadni az újabb Android-főverziókat. Az LG nem taglalta, hogy a különféle mobilok tulajdonosai milyen időközönként számíthatnak az éppen aktuális Androidjukhoz biztonsági javításokat hozó, kisebb rendszerfrissítések érkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről